Vesti
Saopštenja

Radomirović i Rakočević kandidati za predsednika UNS-a

Vladimir Radomirović i Živojin Rakočević kandidati su za predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS), konstatovala je kandidaciona komisija.
Radomirović i Rakočević kandidati za predsednika UNS-a
Ilustracija (Foto RTV)

Na jučerašnjem sastanku kandidaciona komisija, u sastavu Ljiljana Smajlović, Petar Jeremić i Snežana Bradić, konstatovala je da su blаgovremeno primljene kandidature Radomirovića i Rakočevića uredne.

Po Statutu UNS-a, uslov da kandidatura bude ispravna je da kandidat za predsednika ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, da je saglasan sa kandidaturom i da postoji obrazloženi predlog kandidature.

Vladimira Radomirovića za predsednika je kandidovalo 73 potpisnika - redovna člana UNS-a, a Živojina Rakočevića 62 redovna člana Udruženja.

Kandidaciona komisija proveravala je blagovremenost i urednost podnetih kandidatura i za druge organe UNS-a - Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, te će podnosiocima neurednih kandidatura poslati dopis da ih, u roku od osam dana od dana prijema dopisa, urede.

"Posle ispravljanja neurednih kandidatura, kandidaciona komisija će objaviti na sajtu UNS-a uredne i blagovremene kandidature za sve organe Udruženja, koje moraju biti objavljene deset dana bez prekida. U tom periodu svi redovni članovi UNS-a mogu da podnesu prigovor kandidacionoj komisiji na objavljene kandidature. Rok za rešavanje o podnetim prigovorima je tri dana. Kandidaciona komisija će zatim utvrditi konačnu listu kandidata za sve organe UNS-a i proslediti je skupštini", navodi se u saopštenju UNS-a. 

Izborna skupština UNS-a zakazana je za 29. maj u Beogradu na kojoj će biti izabrano rukovodstvo za naredni četvorogodišnji mandat.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021