Vesti
Saopštenja

Radomirović i Rakočević kandidati za predsednika UNS-a

Vladimir Radomirović i Živojin Rakočević kandidati su za predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS), konstatovala je kandidaciona komisija.
Radomirović i Rakočević kandidati za predsednika UNS-a
Ilustracija (Foto RTV)

Na jučerašnjem sastanku kandidaciona komisija, u sastavu Ljiljana Smajlović, Petar Jeremić i Snežana Bradić, konstatovala je da su blаgovremeno primljene kandidature Radomirovića i Rakočevića uredne.

Po Statutu UNS-a, uslov da kandidatura bude ispravna je da kandidat za predsednika ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, da je saglasan sa kandidaturom i da postoji obrazloženi predlog kandidature.

Vladimira Radomirovića za predsednika je kandidovalo 73 potpisnika - redovna člana UNS-a, a Živojina Rakočevića 62 redovna člana Udruženja.

Kandidaciona komisija proveravala je blagovremenost i urednost podnetih kandidatura i za druge organe UNS-a - Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, te će podnosiocima neurednih kandidatura poslati dopis da ih, u roku od osam dana od dana prijema dopisa, urede.

"Posle ispravljanja neurednih kandidatura, kandidaciona komisija će objaviti na sajtu UNS-a uredne i blagovremene kandidature za sve organe Udruženja, koje moraju biti objavljene deset dana bez prekida. U tom periodu svi redovni članovi UNS-a mogu da podnesu prigovor kandidacionoj komisiji na objavljene kandidature. Rok za rešavanje o podnetim prigovorima je tri dana. Kandidaciona komisija će zatim utvrditi konačnu listu kandidata za sve organe UNS-a i proslediti je skupštini", navodi se u saopštenju UNS-a. 

Izborna skupština UNS-a zakazana je za 29. maj u Beogradu na kojoj će biti izabrano rukovodstvo za naredni četvorogodišnji mandat.Ostale vesti

Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021