Vesti
Saopštenja

Radio K4 nastavlja da infromiše i tokom epidemije koronavirusa

Od početka pandemije virusa Kovid-19 na Kosovu, Radio K4 je počeo sa intenzivnom informativnom kampanjom da bi savetovao zajednice na Kosovu u vezi najbržeg i najtačnijeg načina o merama opreza za suzbijanje virusa u skladu sa preporukama Svetske Zdravstvene Organizacije, navodi se u saopštenju Kfora-a.
Radio K4 nastavlja da infromiše i tokom epidemije koronavirusa
Ilustracija (Foto KFOR)

U saopštenju se napominje da kroz svoje medijske platforme Radio K4 pravovremeno pruža publici informacije i predloge kako da provedu svoje vreme kod kuće trenirajući, čitajući ili slušajući muziku, pruža im savete kako da se izbore sa mentalnim stresom i da ostanu mirni.

Poznate osobe među Kosovskim Albancima i Srbima su se pridružile ovoj kampanji tako što su slali video poruke na sajt Radio K4-a i Fejsbuk stranici da bi preneli slogan „Ostani Kod Kuće“, tako što bi pokazali kako se oni ponašaju tokom pandemije, ističe se u saopštenju.

“Radio K4 nikad nije prestao emitovanje tokom proteklih godina, sa samo jednom svrhom da pruži pozitivnu i tačnu informaciju svojim slušaocima i nastavlja to da radi takođe tokom pandemije virusa Kovid-19, svedočeći da sve jedinice KFOR-a nastavljaju svoje aktivnosti dok preduzimaju preventivne mere da bi zaštitili vojnike i stanovništvo na Kosovu”, navodi se u saopštenju.

Sposobnost KFOR-a da sprovodi operacije koje doprinose sigurnosti i bezbednosti svih zajednica na Kosovu nije bila ugrožena i rad se nastavlja pod mandatom predviđenim Rezolucijom 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija iz 1999.godine, ističe se u saopštenju.

Radio stanica je počela da emituje program 1999. godine nakon sukoba na Kosovu sa ciljem pravovremenog i nepristrasnog informisanja stanovništva o KFOR-u i bezbednosnim pitanjima na srpskom i albanskom jeziku uz muzičke programe, dodaje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021