Vesti
Saopštenja

Računari za Medicinsku školu, početak digitalizacije rada

Medicinska škola u Gračanici dobiće sutra 16 računara koji će služiti za digitalizaciju rada škole, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Računari za Medicinsku školu, početak digitalizacije rada
Osnovna škola Kralj Milutin u Gračanici (Foto arhiva Kim)

Sutra u 11 sati, direktor Кancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, pomoćnik direktora Кancelarije za КiM Petar Petrović i predstavnik za javni sektor kompanije `Кomtrejd` Miroslav Veličković posetiće srednju Medicinsku školu u Gračanici .

U saopštenju se navodi da će “donirani računari služiti za digitalizaciju rada škole (eDnevnik, eUpis, Jedinstveni informacioni sistem prosvete, digitalne učionice) čime će i u Gračanici đaci i nastavnici imati isti kvalitet nastave i usluge elektronske uprave kao sve druge škole u Srbiji”.Ostale vesti

“Krajnje je vreme da se stane na put nasilju”
Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak danas su obišli selo Biča u opštini Кlina i razgovarali sa povratnikom Đorđijom Đorovićem koji je juče napadnut i kome je prećeno smrću na njegovom imanju.
  • 26.05.2020
Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020