Vesti
Saopštenja

Prvi susret nove šefice Euleksa sa Tačijem

Prvi zvanični sastanak u svojstvu šefice Euleksa Aleksandra Papadopulu danas je imala sa predsednikom Kosova, Hašimom Tačijem.
Prvi susret nove šefice Euleksa sa Tačijem
Sa sastanka (Foto EULEX)

Papadopulu i Tači razgovarali su o borbi protiv političkog uticaja na pravosuđe ali i drugim pitanjima.

"Imala sam odličan prvi sastanak sa predsednikom Tačijem. Potvrdili smo našu zajedničku posvećenost da ujedinimo našu ekspertizu i resurse kako bi podržali vladavinu zakona. Novim mandatom Euleksa i Kosovo otpočinje jedno novo poglavlje", kazala je Papadopoulou.

Šefica misije Euleks Aleksandra Papadopulu, visoki grčki diplomata sa dugogodišnjim iskustvom na Balkanu, prethodno je na Kosovu bila šefica Grčke kancelarije za vezu 2000. godine.Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020