Vesti
Saopštenja

Promocija knjige u čast Petra Kostića

Povodom 165 godina od rođenja Petra Kostića u srpskoj pravoslavnoj bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije biće održana promocija knjige „Listići iz bliže i dalje prošlosti Petra Kostića“.
Promocija knjige u čast Petra Kostića
Plakat

Knjiga „Listići iz bliže i dalje prošlosti Petra Kostića“ sadrži radove koje je Petar Kostić, doajen među srpskim kulturnim delatnicima na prostoru Stare Srbije i Makedonije objavio u srpskoj periodici od 1902. do 1934. godine, a koje su priredili Aleksandra Novakov i Uroš Šešum.

O knjizi će govoriti episkop raško – prizrenski Teodosije, predsednik Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena Bojan Babić, priređivač Aleksandra Novaković, recezent Nenad Tanasković i pisac i novinar Živojin Rakočević.

Promocija će biti održana u bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu, u ponedeljak 13. novembra u 19 časova.Ostale vesti

Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021
Popović:
"Mogućnost tužbe za navodni genocid, kojom političari u Prištini ponovo prete Srbiji, postoji samo u njihovim uzavrelim glavama. U pravnom smislu takva opcija ne postoji čak ni u teoriji", poručuje putem saopštenja pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Igor Popović.
  • 04.05.2021