Vesti
Saopštenja

Proizvođači sa Kosova ove godine na Beogradskom manifestu

Кancelarija za Кosovo i Metohiju podržaće ove godine učešće turističkih organizacija, porodičnih vinarija i malih proizvođača sa teritorije Кosova i Metohije na Beogradskom manifestu koji se održava na Savskoj promenadi u Beogradu od 27. do 29. maja, navodi se u saopštenju.

Proizvođači sa Kosova ove godine na Beogradskom manifestu
Beogradski Manifest 2015. godine (Foto @BGManifest Tviter)

Beogradski manifest okuplja turističke organizacije iz cele Srbije.

"Ovo će biti prilika za promociju i afirmisanje srpske kulture, običaja i tradicije Kosova. Na manifestu će svoje proizvode ponuditi proizvođači meda, sira, voćnih sokova, sušenog voća, rakija, vina, suvenira i proizvoda domaće radinosti sa područja Prištine, Štrpca, Zubinog Potoka, Zvečana i Кosovskog Pomoravlja", Navode iz Kancelarije za KiM.

U subotu, 28. maja u 15.30 časova na centralnoj bini Manifesta predviđeno je predstavljanje Kosova prigodnim programom.

Festival počinje danas, 27. maja u 15 sati i biće otvoren do 21 sat, a u subotu i nedelju radno vreme festivala je od 11 do 21 sat i u tim terminima posetioci će moći da obiđu i štand Кancelarije za Кosovo i Metohiju.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022