Vesti
Saopštenja

Produžen Konkurs za novinarske nagrade u kategoriji novinarstvo na radiju

Udruženje novinara Srbije na Kosovu produžilo je rok za prijavu na Konkurs za najbolja novinarska ostvarenja na radiju u 2022. godini. Prijave se mogu poslati do 20. januara.
Produžen Konkurs za novinarske nagrade u kategoriji novinarstvo na radiju
Radijski studio (Foto Kim, Miloš Nićić)

Na konkurs se mogu prijaviti medijski sadržaji objavljeni na radiju na Kosovu u periodu od 20. decembra 2021. do 20. decembra 2022. godine.

Za ovu nagradu mogu da budu predlagani i da samostalno konkurišu i novinari koji nisu članovi UNS-a ukoliko žive i rade na Kosovu.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani.

Ravnopravno se može kandidovati i uređivanje.

Predlog sa obrazloženjem, linkom ka radio prilogu i jasno naznačenom kategorijom nagrade (novinarstvo na radiju) i linkovima ka radio prilozima sa kojima se konkuriše treba dostaviti na imejl adresu unskosovo@gmail.com najkasnije do 20. januara u ponoć.

Svaki autor može konkurisati samo sa jednim radio-prilogom. U slučaju da istog autora kandiduje više predlagača, žiri određuje koji će predlog ući u konkurenciju.

UNS na Kosovu raspisuje konkurs u saradnji sa misijom OEBS-a.Ostale vesti

KP ponovo poziva manjinske zajednice da se prijave na konkurs

Kosovska policija uputila je još jedan pozivi članovima manjinskih zajednica da se prijave na konkurs i postanu deo te službe.

  • 29.01.2023
Dodeljena oprema Dečanskoj vinici i manastiru Zočište
Dečanska vinica i manastir Zočište dobili su opremu za razvoj ekonomije od strane Кancelarije za Кosovo i Metohiju.
  • 28.01.2023
Osmani: Kriminalnim bandama Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo
Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa delegacijomm Grupe prijateljstva Austrija-Kosovo, koju je predvodio evropski poslanik Lukas Mandl, a u kojoj su bili visoki austrijski zvaničnici i privrednici. Tom prilikom razgovarano je i o procesu dijaloga, a Osmanijeva je kazala da "Srbija upotrebom kriminalnih grupa na severu pokušava da destabilizuje Kosovo".
  • 27.01.2023
Srpska lista najavljuje žalbu na odluku o eksproprijaciji zemljišta na severu

Predstavnici Srpske liste Zoran Todić i Igor Simić održali su danas sastanak sa vlasnicima parcela, njihovim naslednicima i predstavnicima naselja Lešak, zaseoka Zaselje, sela Mekiniće i sela Dren u opštini Leposavić kojima, kako navode, režim Aljbina Kurtija nastoji da otme zemlju ukupne površine više od 83 hektara "pravnim nasiljem, kršeći sopstvene zakonske regulative, bez ikakvog prethodnog obaveštenja i konsultacija sa vlasnicima parcela, lokalnom samoupravom i legitimnim predstavnicima srpskog naroda".

  • 27.01.2023
Izložba „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“

Arhiv Kosova i Metohije i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu „Manastir Gračanica na starim razglednicama i fotografijama“. Postavka se sastoji od 56 različitih, većinom neobjavljivanih razglednica i fotografija, koje su nastajale od kraja 19. do druge polovine 20. veka. Svečano otvaranje je u ponedeljak 30. januara 2023. godine od 19 časova u Galeriji Doma kulture.

  • 27.01.2023
Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajova
Predsednica Kosovo Vjosa Osmani sastala se sa delegacijom Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio general-major Benjamin J. Korel, komandant Nacionalne garde Ajove, američki ambasador Đefri Hovenier i drugi visoki zvaničnici odbrane, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 26.01.2023