Vesti
Saopštenja

Proces prijavljivanja imovine javnih funkcionera do kraja marta

Proces redovnog godišnjeg prijavljivanja imovine javnih funkcionera trajaće od 1. do 31. marta, saopšteno je medijima iz kosovske Agencije za borbu protiv korupcije.

Proces prijavljivanja imovine javnih funkcionera do kraja marta
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Kako ističu, 4.737 visokih javnih funkcionera je u obavezi da svoju imovinu prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija za borbu protiv korupcije je dužna da podnese krivičnu prijavu protiv onih zvaničnika koji ne budu prijavili svoju imovinu.

Podsetimo, samo tokom januara 2022. godine APK je na Kosovu tretirala oko 300 slučajeva vezanih za sprečavanje i suzbijanje korupcije u procesu prijavljivanja imovine. Prijavljeni slučajevi za korupciju, primljeni su direktno od strane različitih subjekata, putem elektronske platforme PRIJAVI KORUPCIJU, putem e-mail adrese info@akk-ks.org i broja telefona +383 (0) 200 10 715.

Prijava imovine se može vršiti lično u kancelariji APK ili putem imejl adrese: akk.deklarimi@rks-gov.net.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022