Vesti
Saopštenja

Prizren: Zatvorski čuvar uhapšen zbog primanja mita

U Prizrenu je uhapšen zatvorski čuvar B.R. koji je zatečen u vršenju krivičnog dela primanja mita, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u tom gradu.
Prizren: Zatvorski čuvar uhapšen zbog primanja mita
Osnovno tužilaštvo u Prizrenu (Foto prokuroria-rks.org)

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu, Odeljenje za teška krivična dela, posle višemesečne istrage u saradnji sa Upravom za istrage privrednog kriminala i korupcije u Prištini, primenom prikrivenog nadzora i istražnih mera, uspelo je da uhapsi zatečeno u vršenju krivičnog dela lice inicijala B.R, zatvorskog čuvara u Pritvorskom centru u Prizrenu, zbog sumnje da je izvršilo krivično delo primanje mita iz člana 421. Krivičnog zakona Kosova, saopšteno je medijima.

Okrivljeni B.R. je osumnjičen da je jednom pritvoreniku omogućio unošenje više zabranjenih predmeta u Pritvorski centar u Prizrenu.

Odlukom tužioca, okrivljenom je određeno zadržavanje do 48 sati i u zakonskom roku će biti podnet zahtev za određivanje pritvora protiv njega.Ostale vesti

Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022