Vesti
Saopštenja

Prisustvo Karabinjera na ibarskom mostu stalno

Vojnici Kfora nastavljaju da patroliraju i da nadgledaju aktivnosti na severu, dok su italijanski Karabinjeri iz Međunarodne specijalne jedinice (MSU) na oprezu u Mitrovici, saopšteno je iz Kfora.
Prisustvo Karabinjera na ibarskom mostu stalno
Karabinjeri u Mitrovici (Foto Kfor)

Iz Kfora su poručili da Kovid-19 nije ugrozio njihovu sposobnost da sprovode operacije.

“Čak i tokom pandemije Kovid-19 Italijanske vojne snage obezbeđuju 24-časovno dežurstvo na Ibarskom mostu. Karabinjeri su poznato prisustvo građanima obe Mitrovice i severne i južne, pošto su prvi put raspoređeni u ovu oblast tokom 1999. godine na početku operacije koju je predvodio NATO, istakao je pukovnik Enio Simone, komandant MSU.

Navodi se da su Karabinjeri su u stanju da izvedu razne zadatke koji uključuju doprinosu stanja na terenu, obaveštajne podatke o kriminalu i kontrole mase i nereda kao treća instanca reagovanja zajedno sa ostalim jedinicama KFOR-a.

“Aktivnosti MSU takođe obuhvataju direktnu pomoć porodicama kojima je to neophodno, koje se sprovode širom Kosova u bliskoj saradnji sa lokalnim sekcijama Crvenog Krsta”, navodi se u saopštenju Kfora.Ostale vesti

Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020
Kako proveriti status aplikacije za pomoć Vlade Kosova
Ministarstvo za finansije i transfere Kosova objavilo je telefonski broj i imejl adresu putem kojih pojedinci ili predstavnici biznisa mogu da provere šta se dešava sa njihovom aplikacijom koju su podneli za dobijanje ekonomske pomoći koju pruža Vlada Kosova tokom pandemije Kovid 19 ili da upute žalbu, ukoliko je njihov zahtev odbijen.
  • 21.05.2020