Priština: Knjiga žalosti u Ambasadi Nemačke

Povodom smrti bivšeg saveznog ministra spoljnih poslova Nemačke Klausa Kinkela, u Ambasadi Nemačke u Prištini je od danas, 6. marta 2019, od 14:00 do 16:00 časova i sutra, 7. marta 2019, od 08:00 do 12:00 časova otvorena knjiga žalosti u koju se zainteresovani građani mogu upisati.

Podeli ovaj članak sa:
 • Klaus Kinkel (Foto deutschland.de)

Bivši savezni ministar spoljnih poslova Klaus Kinkel, preminuo je 4. marta 2019. u 82. godini života.

Klaus Kinkel je bio savezni ministar spoljnih poslova, od 1992. do 1998, između 1993. i 1998. zamenik Kancelara, a bio je i predsedavajući stranke FDP od 1993. do 1995. Tokom njegovog mandata kao saveznog ministra spoljnih poslova Kinkel je puno doprineo da ujedinjena Nemačka ponovo nađe svoje mesto u svetu i da živi u miru i međusobnom poštovanju sa njenim susedima.

Aktuelni ministar spoljnih poslova Hajko Mas je juče, povodom smrti jednog od njegovih prethodnika, Dr. Klausa Kinkela, izjavio:

„Smrt Klaus Kinkela nas ostavlja u dubokoj tuzi. On je ostavio svoj pečat na nemačkoj spoljnoj politici u vreme velikih promena u svetskoj politici, u kojoj je ponovo ujedinjena i suverena Nemačka bila pred velikim izazovima“, navedeno je u saopštenju koje je iz Ambasade Nemačke dostavljeno medijima.

Sve do 2002. godine Klaus Kinkel je bio član donjeg doma nemačkog Bundestaga.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane