Vesti
Saopštenja

Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

„Do završetka procesa testiranja osoblja u ovim Centrima, sve usluge registracije vozila pružati u Centrima za registraciju vozila regiona 01 u opštinama: Kosovo Polje, Obilić, Podujevo, Gračanica, Lipljan i Glogovac“, ističe se u saopštenju dostavljenom javnosti.

Takođe, slučajevi prijave za izdavanje dokumenata mogu se podneti u Centrima za izdavanje dokumenata u obližnjim opštinama, izuzev medicinskih slučajeva i podizanja gotovih dokumenata, koji se i dalje obavljaju u CID u Prištini.

Usluge overavanja dokumenata apostilima takođe će se pružati samo za medicinske i hitne slučajeveOstale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020