Vesti
Saopštenja

Priština: Iz karantina u kućnu samoizolaciju

Osobe koje se nalaze u karantinu u Studentskom centru u Prištini, a za koje se juče nakon testiranja ispostavilo da su bile negativne na koronavirus, biće puštene kući, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Kosova.
Priština: Iz karantina u kućnu samoizolaciju
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Kako je saopšteno, te osobe će nakon napuštanja karantina ostati u kućnoj samoizolaciji još dve nedelje, poštujući preporuke Ministarstva zdravstva i Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova.

“One osobe koje ne pokažu jasne znake bolesti, potpisaće izjavu pod zakletvom, da će biti u obaveznoj samoizolaciji kod kuće, ako za to imaju uslove, i da će biti pod stalnim nadzorom”, navodi se u saopštenju, i dodaje da će svaki prekršaj pomenutih uputstava biti kažnjavan u skladu sa zakonom.

Osobe za koje se ispostavi da su pozitivne na Kovid-19 biće smeštene na Kliniku za infektivne bolesti.

“Istovremeno će se nastaviti testiranje osoba koje se nalaze u karantinu u Studentskom centru u Prištini više od dve nedelje, a oslobađanje iz karantina biće postepeno, na osnovu rezultata testova koje je sproveo NIJZK-a”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021