Vesti
Saopštenja

Prijave za novčanu pomoć za socijalno ugrožene

Socijalno ugrožene porodice sa teritorije opštine Gračanica od danas mogu podneti zahtev za novčanu pomoć u iznosu od 130 evra.
Prijave za novčanu pomoć za socijalno ugrožene
Ilustracija (Foto Profimedija)

Pravo na novčanu pomoć imaju porodice sa prebivalištem na teritoriji opštine Gračanica, čiji članovi porodica nisu u radnom odnosu (javni i privatni sektor), prijavljeni su kao nezaposleni u Agenciji za zapošljavanje u Lapljem Selu i nemaju prihode iz budžeta Кosova.

Služba socijalne pomoći Centra za socijalni rad Gračanica obaveštava stanovnike opštine Gračanica se prijave za novčanu pomoć mogu podnositi od danas pa sve do 15. maja 2020. godine. U ime svih članova porodice zahtev za mesečnu novčanu pomoć od 130 evra za period april-jun 2020.godine (obračun će zavisiti od datuma podnošenja zahteva) podnosi jedan član/nosilac domaćinstva, dok u zahtevu navodi sve članove porodice.

Zahtev se može podneti na dva načina:

1. Online podnošenje zahteva. Obrazac za podnošenje zahteva se nalazi na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija i transfera, kao i na kraju ovog teksta. Obrazac se preuzme (PDF ili Word format), popuni tačnim podacima i sa fotokopijom lične karte podnosioca zahteva (skenirane/uslikane mobilnim telefonom) pošalje (u prilogu mail-a) na mail pako15@rks-gov.net. Ovakav način podnošenja zahteva je brz i jednostavan, IZRIČITO SE PREPORUČUJE, zbog mera ograničenog kretanja, izbegavanja gužvi u prostorijama CSR, i pre svega očuvanja zdravlja u uslovima epidemije Кovid-19.

2. Podnošenje zahteva u prostorijama Centra za socijalni rad u Lapljem Selu. Obrazac se može preuzeti, odštampati, kod kuće popuniti tačnim podacima, potpisati i uz fotokopiju lične karte podnosioca zahteva lično dostaviti u Centar za socijalni rad u Lapljem Selu. Takođe, obrasce za podnošenje zahteva možete preuzeti i na oglasnoj tabli u Centru za socijalni rad. Ovaj način se preporučuje licima koja nisu u mogućnosti da podnesu zahtev na način objašnjen u tački 1.

Novčana pomoć biće dodeljena socijalno ugroženim porodicama u skladu sa merom br. 15 Fiskalnog paketa za hitne slučajeve (Odluka br. 35/2020 od 16.04.2020. ministra finasija i transfera u skladu sa odlukom Vlade Кosova 01/19 od 30.03.2020.).

Na osnovu gore navedene odluke Centar za socijalni rad Gračanica neće donositi odluke o priznavanju prava na ovu vrstu pomoći. Uloga Centra za socijalni rad je da pristigle zahteve elektronskim putem prosledi Ministarstvu finansija i transfera koje će biti zaduženo da donese odluku o tome da li porodica ostvaruje pravo na ovu vrstu novčane pomoći.

Za više informacija možete pozvati broj Ministarstva finansija i transfera 038-212 504 i 038-211 010.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022