Vesti
Saopštenja

Prijava penzionera do 31. decembra

Ministarstvo Rada i Socijalne Zastite Kosova u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je rok za prijavljivanje penzionera u Penzijskim kancelarijama produžen do 31. decembra.
Prijava penzionera do 31. decembra
Ilustracija (Foto pixsabay. com)

"Penzioneri koji su bili dužni da se prijave u Penzijskim kancelarijama od marta 2020. ali se nisu prijavili zbog pandemije kovid -19, kako bi se izbegla okupljanja ispred šaltera, rok za prijavlijvanje je produžen do 31. decembra 2020. godine, što znači da neće biti obustavljena plaćanja do kraja decembra 2020. godine", navodi se u saopštenju MRSZ.

Da bi se zaštitili od kovida-19, svi penzioneri koji se prijavljuju moraju se pridržavati preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje i Ministarstva Zdravlja, koje uključuju nošenje maski i čuvanje na daljinu, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020