Vesti
Saopštenja

Pretučen i uhapšen Srbin na prelazu Končulj

Kosovski policajci su prebili i uhapsili sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Кončulj, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
Pretučen i uhapšen Srbin na prelazu Končulj
Ilustracija (Foto Kim)

“Maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Кosova i Metohije”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Đurić poziva predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu da “reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti”.

Navodi se da je porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu.

“Svima mora da bude jasno da su Srbi sa КiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbij”, zaključuje se u saopštenjui.

 Ostale vesti

“Krajnje je vreme da se stane na put nasilju”
Zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak danas su obišli selo Biča u opštini Кlina i razgovarali sa povratnikom Đorđijom Đorovićem koji je juče napadnut i kome je prećeno smrću na njegovom imanju.
  • 26.05.2020
Jevtić: Incidentima se obesmišljava povratak

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da učestala krivična dela protiv imovine povratnika i pripadnika nevećinskih zajednica predstavljaju očigledan pritisak na povratnike da ponovo napuste svoja imanja.

  • 23.05.2020
Zvaničnici čestitali Ramazanski Bajram

Politički zvaničnici čestitali su muslimanskim vernicima predstojeći Ramazanski Bajram.

  • 23.05.2020
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
  • 22.05.2020
Kosovu od SAD dodatnih 500.000 dolara za borbu protiv pandemije
Sjedinjene Američke Države su kroz agenciju za međunarodni razvoj USAID, obezbedile 500.000 dolara za podršku merama u zaštiti protiv širenja Kovida-19. Do danas, USAID je donirao oko 1,6 miliona dolara,  navodi se u saopštenju.
  • 22.05.2020
Đurić: Prošlo vreme ratnih poglavica
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, reagovao je saopštenjem na sinoćnu izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da “sanja da će preševsku dolinu uključiti u teritoriju Kosova”. Đurić je kazao da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije.
  • 22.05.2020