Pretučen i uhapšen Srbin na prelazu Končulj

Kosovski policajci su prebili i uhapsili sedamdesetogodišnjeg Vojislava Todorovića iz Gnjilana na administrativnom prelazu Кončulj, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kim)

“Maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilj Prištine etnički čista teritorija Кosova i Metohije”, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Đurić poziva predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu da “reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isključivo na osnovu etničke pripadnosti”.

Navodi se da je porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu.

“Svima mora da bude jasno da su Srbi sa КiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima, bez obzira na sve napade i pritiske koji se pojačavaju nakon očigledne ujdurme albanskih političkih prvaka i njihove međusobne borbe za vlast, koja se svodi isključivo na to ko će pokazati veću mržnju prema Srbima i Srbij”, zaključuje se u saopštenjui.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane