Vesti
Saopštenja

Premijer Kurti ugostio ambasadora Katara

Centralna tema sastanka, između premijera Kosova, Albina Kurtija i nerezidentnog ambasadora Katara, Ali bin Hamad Al-Marija, bio je potencijal za povećanje bilateralne saradnje, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

Premijer Kurti ugostio ambasadora Katara
Aljbin Kurti i Ali bin Hamad Al-Mari (Foto Kabinet kosovskog premijera)

Ceneći prijateljske odnose između Kosova i Katara, ambasador Al-Mari je istakao svoju posvećenost daljem učvršćivanju ovih odnosa u duhu saradnje, na svim poljima, stoji u saopštenju.

Premijer Kurti je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zahvalnost na podršci datoj Kosovu, kao i podršci na međunarodnoj scenii istakao spremnost Vlade za povećanje ekonomske saradnje i povećanje trgovinske razmene.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima koje Kosovo nudi za ulaganja u sektore od interesa za obe strane.

Kako se navodi, ambasador Al-Mari se zahvalio premijeru na prijemu i ponovio svoju spremnost i posvećenost povećanju saradnje.Ostale vesti

Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022
Petković: Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma
"Pošto Aljbinu Kurtiju tako dobro ide matematika, neka kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma, jer je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije”, navodi se u saopštenju za javnost direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića.
  • 04.08.2022
Vanredna inspekcijska kontrola na Brezovici
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u saradnji sa Upravom za teške zločine u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Opštinskim inspektoratom, Upravom Nacionalnog parka "Šara“ i Katastarskom agencijom Kosova vrši vanredni inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 04.08.2022