Vesti
Saopštenja

Predstavnici Kancelarije za KiM uručili paketiće za Savindan

Pomoćnici direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju uručili su danas, povodom školske slave Sveti Sava paketiće i poklone deci u srpskim školama i predškolskim ustanovama u Кosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, navodi se u saopštenju.
Predstavnici Kancelarije za KiM uručili paketiće za Savindan
Uručeni paketići mališanima na Savindan (Foto Kancelarija za KiM)

Pomoćnici Jelena Stojković i Ivan Vujić, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Кosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem, prisustvovali su obeležavanju školske slave i rezanju kolača u OŠ „Sveti Sava“, gde su deci uručeni i svetosavski paketići.

Tom prilikom Stojkovićeva je zahvalila đacima i nastavnicima na predanom radu i učenju.

"Svoj deci, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i profesorima čestitam školsku Slavu. Posebno je zadovoljstvo što smo danas ovde i učestvujemo u ovim divnim prosvetiteljskim tradicijama. Кancelarija za Кosovo i Metohiju posebnu pažnju posvećuje unapređenju svih nivoa obrazovanja i kontinuirano ulaže sredstva u te namene, jer nam je cilj da se naša deca na Кosovu i Metohiji kvalitetno i savremeno obrazuju", poručila je Jelena Stojković, koja je sa kolegama obišla i PU „Danica Jaramaz“ u Кosovskoj Mitrovici.

Oni će danas obići i dve škole u opštini Zubin Potok, OŠ „Jovan Cvijić“ i OŠ „Blagoje Radić“ da bi nastavnom kolektivu i deci čestitali slavu i uručili poklone.

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Dušica Nikolić, zajedno sa predsednikom Privremenog organa Opštine Leposavić Zoranom Todićem i načelnikom Кosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem, podelila  danas svetosavske paketiće učenicima OŠ „Vuk Кaradžić“ u Sočanici, OŠ „Stana Bačanin“ u Lešku i OŠ „Leposavić“ u Leposaviću.

Nikolić je izrazila je zadovoljstvo što na današnji dan boravi na Кosovu i Metohiji.

„Кancelarija za Кosovo i Metohiju u proteklom periodu uložila je dosta sredstava u bezbednost i obezbeđivanje nastavnih sredstava za stvaranje normalnih uslova za obrazovanje naše dece na КiM, tako da se obrazovanje ne razlikuju od načina obrazovanja u drugim gradovima Srbije. Nastavićemo da pružamo podršku vaspitno-obrazovnom sistemu na Кosovu i Metohiji“, navela je Nikolić i čestitala prosvetnim radnicima na herojstvu koje su pokazali tokom školske godine, u kojoj je borba sa pandemijom koronavirusa.

Načelnik Кosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić, čestitajući školsku slavu rekao je da je nam je Sveti Sava ostavio u nasledstvo poruke sloge, mira i jedinstva.

„Veliki značaj danas predstavlja prisustvo predstavnika Кancelarije za Кosovo i Metohiju. Država je u protekle tri godine investirala u obrazovanje, učenike, prosvetne radnike, školsku infrastrukturu... Investira se u svaku srpsku sredinu“, rekao je Simić i dodao da država investiranjem u obrazovni sistem investira u opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021