Vesti
Saopštenja

Predsednica i premijer čestitali Novu godinu

Predsednica Kosova i Atifeta Jahjaga i premijer Isa Mustafa uputili su novogodišnje poruke i čestitke građanima Kosova.

Predsednica i premijer čestitali Novu godinu
Atifeta Jahjaga i Isa Mustafa (Foto ec.europa.eu)

Predsednica Jahjaga poželela je građanima godinu punu uspeha, blagostanja, mira, zdravlja i prosperiteta

„Godina koja je završena dokazala nam je da imamo još mnogo toga pred nama, mnoga očekivanja koja treba da ispunimo. Međutim, ovo je bila godina koja nas je ujedinila u traženju jednog drugačijeg Kosova“, kazala je Jahjaga.

Jahjaga je kazala i da ne sumnja da će u 2016-oj biti promena.

„Mi imamo nepokolebljive vrednosti, izvanrednu snagu i jasne principe. Oni će nastaviti da budu naš vodič i u ovoj Novoj godini. Želim vam prijatan praznik. Srećna Nova godina“, poručila je Jahjaga.

Uoči Nove godine poruku je uputio i predsednik Kosovske vlade Isa Mustafa.

“Povodom ovog tradicionalnog praznika, Nove godine, imam čast i zadovoljstvo, da u ime Vlade Republike Kosovo prenesem najsrdačnije čestitke svim građanima Kosova. Čestitam Novu godinu svoj deci Kosova, koja se toliko raduju praznicma, posebno Novoj godini i odušljevenoj i jedinstvenoj atmosferi koja nastaje tom prilikom”, navodi se u čestitci premijera.

Mustafa je kazao da se godina završava sa uspesima, uprkos teškoćama.

“U toku ove godine bilo smo suočeni sa izazovima i nepredviđenim situacijama. Bili smo svedoci ozbiljnih političkih tenzija. Ja čvrsto verujem da je pravo vreme da se svi okrenemo našoj impresivnoj političkoj tradiciji jedinstva i političkog konsenzusa u važnim periodima za zemlju. Mnogo više ima onih stvari koje nas ujedinjuju od onih koji nas dele”, kazao je Mustafa.

Premijer je izrazio nadu da će 2016. godina biti godina rada, nade i vere.

“Pravi je trenutak da zajedno delujemo i da se snagom volje sa kojom smi stekli slobodu i stvorili državu, angažujemo da Republiku Kosovo činimo dostojnom članicom velike evropske porodice”, kaže Mustafa.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020