Vesti
Saopštenja

Predavanja o HIV-u i u školama

Edukativna radionica o HIV-u, namenjena srednjoškolcima, nastavljena je danas u srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica. Stečeno znanje sa dvodnevnog seminara održanog u opštini srednjoškolci od danas prenose svojim vršnjacima.
Predavanja o HIV-u i u školama
Sa časa o HIV-u (Foto OG)

Nekoliko desetina učenika Medicinske i Tehničke škole prisustvovalo je danas predavanju o HIV-u, na kojem su im stečeno znanje o ovom virusu preneli učenici koji su prošle nedelje učestvovali u edukativnoj radionici.

Tamara Filipović, učenica trećeg razreda srednje Medicinske škole danas je svojim drugovima ispričala nova saznanja o HIV-u i kako kaže, to će joj kao budućem medicinskom radniku biti od koristi.

Direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica, Gordana Toskić, kaže da je teško pričati o ovoj temi u jednoj patrijahalnoj sredini, ali da je činjenica da se tabu među srednjkoškolcima polako ruši upravo ovakvim radionicama.

Doktorka Vesna Vasić inače predavač prošlonedeljne edukativne radionice, veoma je zadovoljna odazivom učenika o predavanju i velikom interesovanju da se znanje o HIV-u proširi
među vršnjacima.

Predavanja će biti održana u naredne dve nedelje u svim srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

Kfor sutra održava rutinsku vežbu
Pripadnici Kfora će sutra, 25. februara širom Kosova održati rutinsku vežbu u kojoj će učestvovati više helikoptera, navodi se u saopštenju.
  • 24.02.2021
Računari za mlade žene iz RAE zajednice
UN Women i Britanska ambasada podelilu su laptopove mladim ženama i devojkama iz zajednica Roma, Aškalija i Egipćana, kako bi im olakšali učenje putem intereneta.
  • 23.02.2021
Srpska lista i Kancelarija za KiM: Tuča nema veze sa politikom

Iako su prvobitno osudili prebijanje osamnaestogodišnjeg Nikole Rašića, predstavnici Srpske liste i Kancelarije za Kosovo i Metohiju ubrzo su izdali nova saopštenja u kojima navode da Nenad Rašić i Aljbin Kurti ovaj događaj pokušavaju da zloupotrebe u političke svrhe.

  • 23.02.2021
Osmani sa koordinatorkom za razvoj UN o važnosti nabavke vakcina
V.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa koordinatorkom za razvoj UN Urlike Ričardson, jedna od tema bila je i važnosti što skorijeg obezbeđivanja vakcina protiv koronavirusa, navodi se u saopštenju.
  • 22.02.2021
Kancelarija za KiM: Video nadzor za škole u srpskim sredinama

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na Kosovu budu pokrivene video nadzorom, navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

  • 22.02.2021
Patrijarh Porfirije čestitao Novaku na pobedi
Čestitku povodom još jednog velikog uspeha tenisera Novaka Đokovića upito je patrijarh srpski g. Porfirije.
  • 21.02.2021