Vesti
Saopštenja

Predavanja o HIV-u i u školama

Edukativna radionica o HIV-u, namenjena srednjoškolcima, nastavljena je danas u srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica. Stečeno znanje sa dvodnevnog seminara održanog u opštini srednjoškolci od danas prenose svojim vršnjacima.
Predavanja o HIV-u i u školama
Sa časa o HIV-u (Foto OG)

Nekoliko desetina učenika Medicinske i Tehničke škole prisustvovalo je danas predavanju o HIV-u, na kojem su im stečeno znanje o ovom virusu preneli učenici koji su prošle nedelje učestvovali u edukativnoj radionici.

Tamara Filipović, učenica trećeg razreda srednje Medicinske škole danas je svojim drugovima ispričala nova saznanja o HIV-u i kako kaže, to će joj kao budućem medicinskom radniku biti od koristi.

Direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica, Gordana Toskić, kaže da je teško pričati o ovoj temi u jednoj patrijahalnoj sredini, ali da je činjenica da se tabu među srednjkoškolcima polako ruši upravo ovakvim radionicama.

Doktorka Vesna Vasić inače predavač prošlonedeljne edukativne radionice, veoma je zadovoljna odazivom učenika o predavanju i velikom interesovanju da se znanje o HIV-u proširi
među vršnjacima.

Predavanja će biti održana u naredne dve nedelje u svim srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020