Vesti
Saopštenja

Predavanja o HIV-u i u školama

Edukativna radionica o HIV-u, namenjena srednjoškolcima, nastavljena je danas u srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica. Stečeno znanje sa dvodnevnog seminara održanog u opštini srednjoškolci od danas prenose svojim vršnjacima.
Predavanja o HIV-u i u školama
Sa časa o HIV-u (Foto OG)

Nekoliko desetina učenika Medicinske i Tehničke škole prisustvovalo je danas predavanju o HIV-u, na kojem su im stečeno znanje o ovom virusu preneli učenici koji su prošle nedelje učestvovali u edukativnoj radionici.

Tamara Filipović, učenica trećeg razreda srednje Medicinske škole danas je svojim drugovima ispričala nova saznanja o HIV-u i kako kaže, to će joj kao budućem medicinskom radniku biti od koristi.

Direktorica Odeljenja za obrazovanje opštine Gračanica, Gordana Toskić, kaže da je teško pričati o ovoj temi u jednoj patrijahalnoj sredini, ali da je činjenica da se tabu među srednjkoškolcima polako ruši upravo ovakvim radionicama.

Doktorka Vesna Vasić inače predavač prošlonedeljne edukativne radionice, veoma je zadovoljna odazivom učenika o predavanju i velikom interesovanju da se znanje o HIV-u proširi
među vršnjacima.

Predavanja će biti održana u naredne dve nedelje u svim srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020