Vesti
Saopštenja

Praznična poruka pregovaračima u Prištini, Beogradu i Briselu

Organizacije civilnog društva i mediji okupljeni oko platforme Open čestitaju pregovaračima u Briselu, Beogradu i Prištini Novu godinu.
Praznična poruka pregovaračima u Prištini, Beogradu i Briselu
(Ilustracija Tijana Obradović)

"Želimo vam dovoljno snage za rešenja kojima težite, dovoljno odgovornosti da ona budu u korist običnih građana i dovoljno mudrosti da u tom procesu ne produbljujete netolernaciju i animozitete među ljudima", navodi se u čestitki.

Više o platformi Open možete saznati OVDE.

Čestitku su potpisali: Nova društvena inicijativa (NSI), Humani centar Mitrovica, Komunikacija za razvoj društva (CSD), Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER), RTV Kim, Aktiv, Centar za afirmativne društvene akcije (CASA), Forum za razvoj i multietničku saradnju (FDMC), Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC), Crno-beli svet, Medija centar Čaglavica.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022