Vesti
Saopštenja

Praznična poruka pregovaračima u Prištini, Beogradu i Briselu

Organizacije civilnog društva i mediji okupljeni oko platforme Open čestitaju pregovaračima u Briselu, Beogradu i Prištini Novu godinu.
Praznična poruka pregovaračima u Prištini, Beogradu i Briselu
(Ilustracija Tijana Obradović)

"Želimo vam dovoljno snage za rešenja kojima težite, dovoljno odgovornosti da ona budu u korist običnih građana i dovoljno mudrosti da u tom procesu ne produbljujete netolernaciju i animozitete među ljudima", navodi se u čestitki.

Više o platformi Open možete saznati OVDE.

Čestitku su potpisali: Nova društvena inicijativa (NSI), Humani centar Mitrovica, Komunikacija za razvoj društva (CSD), Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER), RTV Kim, Aktiv, Centar za afirmativne društvene akcije (CASA), Forum za razvoj i multietničku saradnju (FDMC), Centar za prava manjinskih zajednica (CRMC), Crno-beli svet, Medija centar Čaglavica.Ostale vesti

Francuska i Nemačka pozivaju Kosovo i Srbiju na dijalog
Na dan kada je pre 59 godina uspostavljeno francusko-nemačko primirje i potpisan Jelisejski ugovor nakon što su zemlje tri puta ratovale, Nemačka i Francuska poručuju da status kvo za  Kosovo i Srbiju nije dobar. 
  • 21.01.2022
Upravni obor RTK razrešio generalnog direktora

Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je na jučerašnjoj sednici jednoglasno, sa devet glasova, razrešio dužnosti dosadašnjeg generalnog direktora Gadnjima Kastratija. Odbor RTK je na istoj sednici za v.d. generalnog direktora imenovao Škumbina Ahmetdžekaja, dugogodišnjeg urednika u tom mediju.

 

  • 20.01.2022
Karolina Zijadeh preuzima mesto šefice UNMIK-a
Karolina Zijadeh iz Libana će kao nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na Kosovu i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) zameniti Zahira Tanina, najavljeno je iz ove međunarodne misije na Kosovu.
  • 19.01.2022
Petković ambasadoru Francuske: Srbima na Kosovu zabranjeno glasanje
Šef Kancelarije za KiM dr Petar Petković je obavestio francuskog ambasadora u Beogradu Pjera Košara o odlukama kosovskih vlasti da se u srpskim sredinama na Kosovu onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Republike Srbije i nameri da se to ponovi 3. aprila, uz napomenu da se "takav prištinski scenario" sigurno neće dogoditi.
  • 18.01.2022
’’Tužilaštvo i policija da otkriju ko stoji iza hakerskog napada na Kosovo onlajn’’
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza jučerašnjih hakerskih napada na sajt Kosovo onlajn.
  • 17.01.2022
Petković: Kurti nastavlja sa kampanjom destabilizacije regiona
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je poručio da će odluka kosovskog parlamenta da onemogući održavanje referenduma o promeni Ustava Srbije u srpskim sredinama na Kosovu imati „nesagledive posledice“.
  • 15.01.2022