Vesti
Saopštenja

Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“

Amatersko pozorište „Janićije Popović“, sekcija glume Doma kulture „Gračanica“, organizuje audiciju za predstavu „Gospođa ministarka“.
Pozorište „Janićije Popović“: Audicija za predstavu „Gospođa ministarka“
Glumci Pozorišta "Janićije Popović" (Foto Dom kulture)

Kako je najavljeno iz Doma kulture "Gračanica" audicija će se održati u ponedeljak 17. oktobra 2022. godine od 19 časova.

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17 godina, a odabir glumaca će vršiti reditelj i glumac Dejan Cicmilović.

„Gospođa ministarka“ spada u klasike domaće drame i doživela je ogroman broj izvođenja do sada. Tema ovog komada je primitivna žena Živka koja izgubi dodir sa realnošću nakon što njen muž postane ministar u vladi. Iako je reč o starijem delu, „Gospođa ministarka“ sadrži i svevremenske poruke koje su i danas aktuelne. Ovaj komad u scenskom tumačenju Dejana Cicmilovića će biti osavremenjen i prilagođen deci i dečijem uzrastu.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038 65 488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com.Ostale vesti

UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022
Osmani u Bugarskoj zatražila podršku za članstvo u međunarodnim organizacijama
Predsednica Kosova Vjosa Osmani nalazi se u poseti Bugarskoj na poziv kolege Rumena Radeva.
  • 30.11.2022
Petković: Prioritet Kurtija izazivanje tenzija i kriza

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti u pravu kada kaže da dijalog nije njegov ni prvi, ni drugi prioritet, jer je, kako navodi, "njemu prioritet izazivanje tenzija, kriza i eksalacija situacije, ne samo na severu Kosova i Metohije već i na području čitavog Zapadnog Balkana".

  • 30.11.2022
O tradicionalnoj muzici Gore u Domu kulture Gračanica
Dom kulture Gračanica organizuje tribinu „Tradicionalna muzika Gore u svetlu savremenih etnomuzikoloških istraživanja“ u okviru projekta „Izolovane sredine – stvaranje, strah i kultura kao sloboda“. Tribina će se održati u četvrtak, 1. decembra 2022. godine u 19:00 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“.
  • 30.11.2022