Vesti
Saopštenja

Poziv funkcionerima da prijave imovinu

Kosovska Agencija za borbu protiv korupcije (APK) produžila je rok za prijavljivanje imovine visokih zvaničnika do 19. juna ove godine.
Poziv funkcionerima da prijave imovinu
Ilustracija (Foto pixabay.com)

"Protiv svih zvaničnika koji ne ispune zakonsku obavezu prijavljivanja imovine, APK će preduzeti mere u skladu sa mandatom i važećim zakonima", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz ove Agencije.

Obavezu redovnog prijavljivanje imovine APK ima 4.694 zvaničnika, a na zahtev za prijavljivanje imovine do sada se odazvalo više od četiri petine njih.

Agencija za borbu protiv korupcije podseća zvaničnike da su prema zakonu dužni da prijave imovinu po preuzimanju dužnosti, kao i nakon napuštanja ili razrešenja funkcije i to u roku od 30 dana.Ostale vesti

MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020
Rakić sa ambasadorkom Francuske o daljoj saradnji
Potpredsednik Vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu Mari-Kristin Butel sa kojom je razgovarao o aktuelnim pitanjima i načinima unapređenja saradnje u oblasti javne uprave, saopšteno je iz MALS-a.
  • 30.06.2020
Rakić sa ambasadorom Norveške o koronavirusu
Zamenik premijera i ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se sa norveškim ambasadorom na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom sa kojim je razgovarao o efikasnijem upravljanju opštinama i borbi protiv koronavirusa.
  • 29.06.2020
Kancelarija za KiM: Strahovlada Prištine

"Prebijanje dvojice srpskih mladića zbog isticanja srpske zastave povodom Vidovdana jeste manifestacija institucionalnog nasilja Prištine i strahovlade koja svima, osim Albancima, uskraćuje pravo na nacionalni ponos i pripadnost", navodi Kancelarija za KiM nakon privođenja dvojice srpskih mladića iz Lapljeg Sela na Gazimestanu.

  • 28.06.2020