Vesti
Saopštenja

Požar u blizini sportskog centra u Gračanici

U blizini sportskog kompleksa "Dragan Džajić" u Gračanici, danas je oko 12 časova izbio požar, čiji uzrok još nije poznat.
Požar u blizini sportskog centra u Gračanici
Pozar (Foto OG)

Kako se navodi u saopštenju Opstine Gračanica, domaćinstva nisu ugrožena.

Vatrogasne službe iz Lapljeg Sela i Prištine, radnici javnih službi Opštine Gračanica i meštani Novog Badovca pokušavaju da ugase požar, ističe se u saopštenju.

"Veći deo vatrene stihije je lokalizovan, ostao je još jedan nepristupačan deo oko Šaškovca, na kom su ipak vatrogasne ekipe uspele da se probiju i čeka se završetak gašenja. Najbitnije je da domaćinstva nisu ugrožena iako je vatra krenula da se širi velikom brzinom, uspeli smo da izbegnemo posledice. Uzrok požara za sada je nepoznat", rekao je direktor javnih službi Vladica Trajković.

Iz ove lokalne samouprave apeluju na građane "da ne pale strnjišta i nisko rastinje jer tako, osim što zagađuju životnu sredinu, ugrožavaju ljudske živote"Ostale vesti

Osmani u Pragu tražila podršku za integraciju u EU
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je na početku Samitu Evropske političke zajednice u Pragu naglasila stratešku orijentaciju Kosova prema evroatlantskim integracijama, kao najboljoj garanciji za mir i sigurnist.
  • 06.10.2022
Osmani u Pragu na prvom samitu Evropske političke zajednice
"Na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fiale, predsednica Vjosa Osmani otputovala je u Prag gde će predstavljati Kosovo na prvom samitu Evropske političke zajednice", saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 05.10.2022
Kancelarija za KiM: Opljačkana kuća povratnika iz Osojana
"U Osojanu je obijena i opljačkana kuća povratnika Ilije Tošića dok se nalazio na pregledima kod doktora u centralnoj Srbiji. On je danas, po povratku zatekao razvaljena ulazna vrata i premetačinu po kući iz koje su mu nestali brojni kućni aparati", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
  • 05.10.2022
Tribina o goranskom jeziku
U petak 7. oktobra u Domu kulture "Gračanica" održaće se tribina pod nazivom „Jezik izolovanih sredina goranske zajednice (odstupanja od standarda, uticaj albanskog i strah od upotrebe maternjeg jezika)“.
  • 05.10.2022
’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl "Venac", nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat "Venčeva škola folklora".

  • 05.10.2022
Klokot: Na pravoslavnom groblju polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopšteno je iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

  • 04.10.2022