Vesti
Saopštenja

Potpisivanje ugovora za izgradnju tri kuće za Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić potpisaće sutra sa generalnim direktorom preduzezća „Energoprojekt Holding“ Stojanom Čolakovim i generalnim direktorom Građevinskog preduzeća „Napred“ Dobroslavom Bojovićem, ugovore o donaciji za izgradnju tri kuće za porodice iz opština Orahovac, Lipljan i Vitina.
Potpisivanje ugovora za izgradnju tri kuće za Srbe
Ilustracija (Foto Kim)

Pored predstavnika Kancelarije za KiM i donatora, ugovore o donaciji potpisaće i predstavici porodica Ulamović iz Orahovca, Mihajlović iz Lipljana i Stanojević iz Vitine, kojima će kuće biti izgrađene, kao i predsednici Privremenih organa ove tri opštine, saopštila je Kancelarija.

U postupku obrade prioritetnih zahteva građana, iznetih predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Ðuriću na sastanku u Lapljem Selu 20. januara ove godine, i izražene spremnosti preduzeća „Energoprojekt Holding“ i preduzeća „Napred“ da donacijama pruže pomoć stambeno ugroženom stanovništvu na teritoriji AP Kosovo i Metohija, obezbeđena su sredstva za izgradnju kuća za tri porodice iz opština Orahovac, Lipljan i Vitina.

Ukupna vrednost donacije ova dva preduzeća iznosi 9.310.751,50 dinara, od čega je donacija „Energoprojekta“ u iznosu od 6.522.111,00 dinara za izgradnju dve kuće, u Orahovcu i Lipl?anu, a donacija GP „Napred“ u iznosu od 2.788.640,50 dinara za izgradnju kuće u Vitini.

Direktori preduzeća „Energoprojekt Holding“ i „Napred“ među prvima su se, tokom sastanka u Lapljem Selu, odazvali akciji za pomoć srpskom stanovništvu na KiM.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Obijena crkva u Klokotu
"Pravoslavna Crkva Svetog Petra i Pavla u Кlokotu obijena je na Zadušnice, a lopovi su iz nje odneli novac i određeni mobilijar", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 06.03.2021
Opština Gračanica u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova napravilo je novu kategorizaciju opština na osnovu broja novih slučajeva kovida-19 na 100.000 stanovnika. U vremenskom intervalu od sedam dana opština Gračanica će biti u takozvanoj žutoj zoni.

  • 05.03.2021
Zadušnice uz stroge mere
Zimske Zadušenice će sutra biti obeležene, ali u skladu sa propisanim pravilima i  merama zaštite od epidemije kovidom-19, poručuju je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
  • 05.03.2021
Osmani završila dvodnevnu posetu Švajcarskoj

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani završila je dvodnevnu posetu Švajcarskoj, gde je boravila na poziv švajcarskog Parlamenta, saopšteno je iz Predsedništva.

  • 04.03.2021
Petković: Kurti najavljujući referendum ruši međunarodno pravo
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, reagovao je saopštenjem na današnju izjavu lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da je za ujednjenje Kosova sa Albanijom potreban zakon o referendumu. Petković ističe da time Kurti ne ruši samo međunarodno pravo, već i svaku mogućnost stvaranja trajnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
  • 04.03.2021
Srpska lista se zahvalila biračima na podršci
"Nakon prebrojanih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima zvanično je potvrđeno da je svih deset mandata u parlamentu u Prištini u rukama srpskog naroda, odnosno Srpske liste", saopšteno je iz ove stranke. 
  • 04.03.2021