Vesti
Saopštenja

Potpisan Memorandum o izgradnji sportske hale u opštini Štrpce

Memorandum o izgradnji sportske hale u selu Gornja Bitinja, koja će se nalaziti na placu isturenog objekta OŠ ”Staja Marković” u opštini Štrpce, danas su potpisali ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić i gradonačelnik ove lokalne samouprave Dalibor Jevtić.
Potpisan Memorandum o izgradnji sportske hale u opštini Štrpce
Dalibor Jevtić i Goran Rakić potpisuju Memorandum (Foto Ministarstvo za zajednice i povratak)

Kako je saopšteno, sportska hala vrednosti preko 200.000 evra će biti u potpunosti finansirana sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a objekat od 600 m2 će biti takođe i opremljen sportskim rekvizitima. Početak izgradnje je predviđen za proleće.

”Ako želite zdravu i uspešnu omladinu morate im obezbediti i uslove za to. Mi smo shvatili značaj izgradnje ovog objekta i bez oklevanja smo podržali realizaciju projekta. Ovo je samo mali deo projekata koje planiramo da realizujemo u ovoj godini a svi oni će biti usmereni na bolje uslove u obrazovanju, sportu, zdravstvu, generalno u svakodnevnom funkcionisanju građana”, kazao je Rakić.

Gradonačelnik Opštine Štrpce, Dalibor Jevtić je po potpisivanju Memoranduma istakao da se data obećanja realizuju i da će opština Štrpce u budućnosti u svakom segmentu biti razvijenija.

”Mnogo toga je urađeno u prošlosti ali takođe želim da još jače nastavimo sa razvojem Štrpca u narednom periodu. Pomoć poput ove nam je značajna , hvala ministarstvu i ministru Rakiću koji je odmah izašao u susret nakon mog predloga. Neću oklevati da pokucam na sva vrata kako bi Štrpce i infrastrukturno i u svakom drugom pogledu bilo opština za primer”, rekao je Jevtić, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Na sastanku je takođe istaknuto da će Ministarstvo za zajednice i povratak i Opština Štrpce i u budućnosti blisko sarađivati na poljima značajnim za bolji život građana.Ostale vesti

’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

  • 23.06.2022