Vesti
Saopštenja

Poslanici SL odriču se pomoći od 100 evra

Poslanici Srpske liste se neće prijaviti za novčanu pomoć u iznosu od 100 evra koje je Vlada Republike Srbije najavila svim punoletnim građanima usled pandemije koronavirusa.
Poslanici SL odriču se pomoći od 100 evra
Ilustracija (Foto ecopetit.cat)

“Imajući u vidu ogromna izdvajanja koja naša država Srbija ulaže na prostoru Кosova i Metohije stvarajući uslove za opstanak ali i povratak raseljenih na ove prostore, svih deset poslanika Srpske liste se odriče pomoći od 100 evra iz budžeta Republike Srbije”, saopšteno je iz Srpske liste.

Takođe je navedeno da će polanici Srpske liste donirati novčanu pomoć od 1.000 evra porodici Đorić iz Gračanice, čija je kuća pretrpela ogromnu štetu usled požara.Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020