Vesti
Saopštenja

„Poslanici propustili šansu za formiranje nezavisnog kanala“

Davanjem saglasnosti za ratifikaciju SSP srpski poslanici propustili još jednu priliku da se izbore za zakon koji bi garantovao formiranje nezavisnog srpskog kanala, saopštili UNS i DNKiM.
„Poslanici propustili šansu za formiranje nezavisnog kanala“
Članovi DNKiM (Foto arhiva Kim)

„UNS i DNKiM podržavaju Kosovsko strateško akcionu mrežu, koja okuplja pretežno srpske nevladine organizacije, a koja je izrazila zabrinutost zbog nesprovođenja mnogih zakona i Ustavom Kosova zagarantovanih prava koji se odnose na srpsku  zajednicu, među kojima je i formiranje nezavisnog televizijskog kanala na srpskom jeziku“, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

UNS i DNKiM smatraju opravdanim kritike koje je srpskim poslanicima uputio KSAM, jer su glasanjem za SSP dali legitimitet nesprovođenju garantovanih prava i zakona koji se odnose na srpsku i druge nealbanske zajednice na KiM.

„Dok se u Briselu vode intenzivni pregovori o budućnosti srpske zajednice na Kosovu, UNS i DNKiM smatraju neprimerenim da srpski poslanici u Skupštini Kosova glasaju za zakone koje predlaže vladajuća većina, uprkos tome što se ne sprovode zakoni i ustavne obaveze Kosova koji se odnose na srpski narod“.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021
Kancelarija za KiM pozvala građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa Kosova da se prijave za vakcinaciju protiv virusa kovid-19.
  • 28.02.2021
Policija izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja mera

Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 783 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.

  • 28.02.2021
Eparhija podržava najavu Vučića o pomoći Srbima na Kosovu
Eparhija raško-prizrenska pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučiića o pomoći srpskom narodu na Kosovu.
  • 27.02.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.
  • 26.02.2021
Održana vežba Kfora
Misija Kfor-a koju predvodi Nato sprovela je letačku obuku, u kojoj je učestvovalo šest helikoptera iz kontingenata Hrvatske, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju Kfora.
  • 25.02.2021