Vesti
Saopštenja

Porodici Đorić dostavljen deo materijala za sanaciju kuće

Prva količina građevinskog materijala stigla je porodici Đorić za kuću čiji je krov nedavno izgoreo u požaru. Pomoć je donirala Opština Gračanica.
Porodici Đorić dostavljen deo materijala za sanaciju kuće
Pomoć porodici Đorić (Foto Opština Gračanica)

Kako je saopšteno iz Opštine, dostavljen je crep i deo drugog građevinskog materijala neophdnog za sanaciju krova.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče izgorela je gotovo cela krovna konstrukcija, kotlarnica a zahvaćen je i deo unutrašnjosti kuće četvoročlane porodice Đorić.

Izgorele su i mašine kao i pumpe za vodu koje su služile za navodnjavanje malinjaka koje domaćinstvo poseduje.

Kako je obećano opština će u skladu sa mogućnostima odvoji dodatna sredstva za dopremanje dodatnog materijala kako bi se kuća Đorića rekontruisala. Istovremeno je apelovano i na druge organizacije da se pridruže.

 

 Ostale vesti

Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020
Novo Brdo: Izgradnja kuća za povratnike
U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.
  • 28.05.2020
Italija donirala opremu Kosovu za borbu protiv koronavirusa
Ambasador Italije Nikola Orlando danas je zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem uručio je pomoć koju je ova zemlja donirala Kosovu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pomoći su primili ministri za javno zdravlje Arben Vitia i unutrašnjih poslova Dželal Svečla.
  • 28.05.2020