Porodica Vulićević po drugi put žrtva krađe

Porodici Milije Vulićevića u selu Vidanje kod Кline sinoć je ukradena steona junica, dva teleta i automobil, koji je jutros pronađen nekoliko kilometara od imanja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Klina (Foto arhiva KIM)

U saopštenju Srpske liste,  navodi se da je reč o dvanaestočlanoj  srpskoj porodici u Vidanju, koja je žrtva lopova već bila i 2006. godine, kada su joj ukradena dva bika.

Rrezultat ove krađe je isti, strah i nespokojstvo žitelja Vidanja.

“Još jednom od policije u opštini Кlina i međunarodnih snaga na КiM zahtevamo da pojačaju bezbednost preostalih srpskih žitelja, jer upravo je položaj Srba u enklavama poput Vidanja najpouzdaniji pokazatelj stanja ljudskih prava na terenu”, dodaje se u saopštenju Srpske liste za RTV Kim.

Srpska lista ističe, “Srbi su predugo bili dozvoljena meta za lopove, nasilnike i ekstremiste, i nadležni organi na KiM moraju da učine više napora kako bi se to promenilo, zato je ova krađa prilika da policija i pravosuđe na terenu pokažu da li su zaista u službi stvaranja multietničkog društva koje počiva na poštovanju ljudskih prava”.   

Kancelarija za KiM u saopštenju upozorava, “incidenti ovakve vrste produbljuju jaz između srpskog i albanskog naroda na Кosovu, stvaraju klimu nesigurnosti, posebno kada se krađe događaju u srpskim enklavama”.

Zaključuje se u saopštenju da će kancelarija za KiM “pomoći porodici Vulićević da nadoknadi gubitak”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane