Vesti
Saopštenja

Porfirije čestitao svima koji danas slave Uskrs

Njagova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije čestitao je praznik Vaskrsenja Hristovog Papi rimskom Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju nadbiskupu Lučanu Surijaniju, nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija biskupu zrenjaninskom Laslu Nemetu, nadbiskupu zagrebačkom Josipu Bozaniću, nadbiskupu ljubljanskom Stanislavu Zoreu, biskupima i velikodostojnicima crkava reformacije i svoj braći i sestrama koji slave Vaskrs.

Porfirije čestitao svima koji danas slave Uskrs
Patrijarh srpski Porfirije (Foto SPC)

"Sveti apostol Pavle nas podseća da se Hristova pobeda nad grehom i smrću objavila svetu čudesnim i presvetlim Vaskrsenjem Gospodnjim, u kome je temelj našeg bića, ističući da ako Hristos nije ustao, uzalud vera vaša (1. Кor. 15, 17). Prolazi obličje ovoga svijeta (1. Кor. 7, 31) a nastupa zora tajanstvenoga dana (Akatist Presvetoj Bogorodici). Stoga, ispunjeni neiskazanom radošću apostola Pavla možemo samo da uskliknemo: Radujte se svagda u Gospodu, i opet velim: radujte se (Filip. 4, 4). Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina, a među njima i Vas i Vaše pastve, i da širom svekolike Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava: HRISTOS VASКRSE – VAISTINU VASКRSE!" , navodi se u Uskršnjoj čestitki Patrijarha srpskog  Porfirija.

 Ostale vesti

Viland obišao Visoke Dečane
Potpredsednik Evropskog parlamenta u pratnji svojih saradnika obišao je juče manastir Visoki Dečani.
  • 25.09.2022
Nove cene goriva

Kosovsko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je najnovije cene naftnih derivata.

  • 24.09.2022
Nova oprema za Dom zdravlja u Gračanici
Nemačka humanitarna agencija „Aktion Deutschland Hilft – ADH“, donirala je Domu zdravlja u Gračanici medicinsku opremu radi efikasnijeg suočavanja sa kovidom-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 23.09.2022
Kancelarija za KiM: Postavljena kosovska zastava na autobus sa Srbima
Danas su u Peći dva mladića albanske nacionalnosti pratila Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena. Na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili su kosovsku zastavu. Slučaj je prijavljen policiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
  • 22.09.2022
Osmani i Gervala na sastanku sa Stoltenbergom
Predsednica Kosova Vjosa Osmani i zamenica premijera Donika Gervala, ujedno i ministarka spoljnih poslova i dijaspore, tokom posete Njujorku, sastale su se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.
  • 22.09.2022
UNS raspisao konkurs za nagradu
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za nagradu „Đoko Vještica“ za 2022. godinu. Tekstovi i medijski prilozi koji motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost mogu se poslati najkasnije 19. oktobra.
  • 21.09.2022