Vesti
Saopštenja

Popović:Meštani da se sa pojavom prvih simptoma jave lekaru

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović apelovao je na meštane da se sa pojavom prvih simptoma koji bi ukazivali na koronavirus odmah jave najbližim kovid ambulantama kako bi se sprečilo eventualno širenje infekcije.
Popović:Meštani da se sa pojavom prvih simptoma jave lekaru
Srđan Popović (Foto arhiva Kim)

Popović je pozvao građane da u cilju sprečavanja širenja koronavirusa nastave da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite posebno kad je reč o nošenju zaštitnih maski i održavanju fizičke distance.

“Epidemiološka situacija nije sjajna i svakog dana moramo biti disciplinovani u velikoj meri kako bi se izborili sa celokupnom situacijom. Apelujem na sve meštane Gračanice i okolnih mesta da se sa prvim simptomima infekcije jave u Domovima zdravlja i bolnicama i to nije sramota. Mnogi čekaju da im temperatura prođe i misle da nisu ugroženi. Odlaskom kod lekara na pregled, spašavate sebe svoje sugrađane i svoju porodicu”, rekao je Popović.

On je ponovio da je svakom članu porodice koji je zaražen određena mera samoizloacije i da se kontrola poštovanja samoizolacije sprovodi u saradnji sa policijom.

 Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020