Vesti
Saopštenja

Popović razgovarao sa gradonačelnikom Budve

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović otputovao je za Crnu Goru i u Budvi se sastao sa tamošnjim gradonačelnikom Markom Carevićem.
Popović razgovarao sa gradonačelnikom Budve
Detalj sa sastanka u Budvi (Foto OG)

Kako se navodi, Popović i Carević razgovarali su o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

„Mi sa Kosova proživljavamo jedan veoma težak period, veoma je bitno da nam svi naši srpski predstavnici dolaze na Kosovo i Metohiju, pre svega zato što to ima jednu jaku simboliku, a to je da naš narod nije zaboravljen. Nadam se da će ova naša saradnja u budućem periodu da se produbi kroz projekte. Mogu svi da budu sigurni da naš narod neće biti zaboravljen gde god živeli i da će Budva i Gračanica ovo prijateljstvo negovati i da će buduću saradnju podići na viši nivo“, istakao je Popović.

Gradonačelnik Opštine Budva Marko Bato Carević poručio je da sa Gračanicom želi "bratske odnose na većem nivou, ceneći sve što se dešavalo u prošlosti".

„Mi smo bratski narod i to treba svi da znaju, mi ćemo nastaviti da gradimo svoje i ekonomske i kulturne odnose na višem nivou nego što oni jesu. Ovo je prilika da naša braća sa Kosova dodatno upoznaju čitavu Boku i Crnu Goru i da jedni drugima imamo šta da kažemo i pokušamo da realizujemo određene projekte u narednom periodu“, kazao je Carević.Ostale vesti

Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022
SAD nastavljaju sa podrškom Kosovu u borbi protiv kovida-19
Prošlog meseca, laboratorijska oprema namenjena unapređenju dijagnostičkog testiranja na SARS-CoV-2, donirana od strane Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) u ime američkog naroda, postala je potpuno operativna. USAID i Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Prištini, uspostavili su bolničku mikrobiološku laboratoriju za bolnicu u Gračanici, saopšteno je medijima iz USAID-a.
  • 28.06.2022
MZK: Odobrena vakcinacija trećom dozom za starije od 12 godina

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je da je odobrilo davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa za decu stariju od 12 godina, kao i za osobe koje su primile drugu dozu najmanje pet meseci ranije.

  • 26.06.2022
Lajčak dolazi u dvodnevnu posetu Kosovu

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, posetiće Kosovo od 27. do 29. juna, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije na Kosovu.

  • 26.06.2022
Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022