Vesti
Saopštenja

Popović razgovarao sa gradonačelnikom Budve

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović otputovao je za Crnu Goru i u Budvi se sastao sa tamošnjim gradonačelnikom Markom Carevićem.
Popović razgovarao sa gradonačelnikom Budve
Detalj sa sastanka u Budvi (Foto OG)

Kako se navodi, Popović i Carević razgovarali su o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

„Mi sa Kosova proživljavamo jedan veoma težak period, veoma je bitno da nam svi naši srpski predstavnici dolaze na Kosovo i Metohiju, pre svega zato što to ima jednu jaku simboliku, a to je da naš narod nije zaboravljen. Nadam se da će ova naša saradnja u budućem periodu da se produbi kroz projekte. Mogu svi da budu sigurni da naš narod neće biti zaboravljen gde god živeli i da će Budva i Gračanica ovo prijateljstvo negovati i da će buduću saradnju podići na viši nivo“, istakao je Popović.

Gradonačelnik Opštine Budva Marko Bato Carević poručio je da sa Gračanicom želi "bratske odnose na većem nivou, ceneći sve što se dešavalo u prošlosti".

„Mi smo bratski narod i to treba svi da znaju, mi ćemo nastaviti da gradimo svoje i ekonomske i kulturne odnose na višem nivou nego što oni jesu. Ovo je prilika da naša braća sa Kosova dodatno upoznaju čitavu Boku i Crnu Goru i da jedni drugima imamo šta da kažemo i pokušamo da realizujemo određene projekte u narednom periodu“, kazao je Carević.Ostale vesti

Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021
Avganistanci neprihvatljivi za SAD neće biti smešteni na Kosovu
Američka ambasada u Prištini saopštila je da im je sporazumom sa Kosovom dozvoljeno da privremeno ugoste ograničeni broj avganistanskih državljana u bazi Bondstil čije aplikacije za vizu zahtevaju dodatnu obradu. Odbacujući medijske izveštaje o nameri da na Kosovo prebace pojedince koji su neprihvatljivi za SAD.
  • 05.09.2021