Vesti
Saopštenja

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Popović u poseti porodici Miljković (Foto OG)

Kako se navodi, porodici Miljković iz Lipljana ugrožena je kuća kao i bezbednost. Uz njihovo imanje, na manje od metar albanski investitor krenuo je u gradnju višespratnice.

„Pravda i istina su i dalje nedostžni za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Komšijski odnosi još uvek ne mogu da se reše na miran način. Obišao sam porodicu Miljković i poručio da nisu sami u svemu ovome, potrudićemo se da na sve načine pomognemo da se problem reši“, kazao je Popović nakon obilaska porodice Miljković.

U saopštenju se dodaje da su Miljkovići tražili pomoć kada su videli da se radovi odvijaju na manje od metra od kuće.

„Obavestili smo inspekciju pozvali policiju rečeno im je da radove obustave, međutim kada je otišla inspekcija i policija oni su odmah nastavili sa daljim radovima. Brinemo se za našu bezbednost“, ističe Nenad Miljković.

Napominje se da se Miljkovići ne osećaju bezbedno, te da svakodnevno dobiju pretnje. Ističu da silom hoće da im uzurpiraju imanje i da ih nateraju da se isele.

„Mi smo angažovali advokata, borićemo se pravnim putem. Rešenja nema, oni rade po svom, jedino ako ih sud zaustavi. Po zakonu najmanje četiri metara dalje od moje ograde mogu da rade.“, rekao je Momčilo Miljković i dodao da oni žele da ostanu u svojoj kući i da ih nikakvi radovi i pretnje neće iseliti.

Podsetimo, radovi na izgradnji višespratnice u neposrednoj blizini kuće Miljkovića u Lipljanu su obustavljeni. Opštinska inspekcija je po prijavi izašla na teren i naložila izvođaču da radove može da nastavi tek kada postavi potporni zid i zaštiti od mogućeg urušavanja stambeni objekat porodice koja živi u blizini.Ostale vesti

Rakić: Veliki broj raseljenih i dalje ne može da se vrati na svoja imanja
"Svi oni koji su se pre više dve decenije raselili sa Kosova imaju pravo da se na svoja imanja vrate", saopštio je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić povodom svetskog Dana izbeglica.
  • 20.06.2021
Svetski dan igre obeležen na tvrđavi Zvečan i u Kosovskoj Mitrovici

Zajedničkim performansom Ansambla narodnih igara i pesma „Venac“ i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, te promocijom knjige Vere Obradović Ljubinković, obeležen je Svetski dan igre.

  • 18.06.2021
Deca sa Кosova putuju u Republiku Srpsku
Deca iz različitih sredina sa Kosova, uglavnom učenici osnovnih škola, u subotu putuju u Republiku Srpsku gde će provesti nekoliko dana kod tamošnjih domaćina.
  • 17.06.2021
„Nemački kutak“ na Univerzitetu u Prištini
Danas se na Univerzitetu u Prištini otvara novi „Nemačka kutak“, a u isto vreme se predstavlja novi master studijski program „Nemački kao strani jezik“ koji će biti uveden u  2021/22. akademskoj godini.
  • 16.06.2021
Oskrnavljene nadgrobne ploče na pravoslavnom groblju u Orahovcu
Na pravoslavnom groblju u Orahovcu proteklog vikenda polomljene su nadgrobne ploče i porušeni krstovi na grobovima Ružice Stojanović, Božidara i Bogdana Šarića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 14.06.2021
Deca sa Kosova borave u Sutomoru

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Kosova.

  • 13.06.2021