Vesti
Saopštenja

Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas porodicu Miljković iz Lipljana, čija je imovina ugrožena usled radova firme u vlasništvu Albanaca, saopšteno je iz Opštine. 
Popović posetio porodicu Miljković u Lipljanu
Popović u poseti porodici Miljković (Foto OG)

Kako se navodi, porodici Miljković iz Lipljana ugrožena je kuća kao i bezbednost. Uz njihovo imanje, na manje od metar albanski investitor krenuo je u gradnju višespratnice.

„Pravda i istina su i dalje nedostžni za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji. Komšijski odnosi još uvek ne mogu da se reše na miran način. Obišao sam porodicu Miljković i poručio da nisu sami u svemu ovome, potrudićemo se da na sve načine pomognemo da se problem reši“, kazao je Popović nakon obilaska porodice Miljković.

U saopštenju se dodaje da su Miljkovići tražili pomoć kada su videli da se radovi odvijaju na manje od metra od kuće.

„Obavestili smo inspekciju pozvali policiju rečeno im je da radove obustave, međutim kada je otišla inspekcija i policija oni su odmah nastavili sa daljim radovima. Brinemo se za našu bezbednost“, ističe Nenad Miljković.

Napominje se da se Miljkovići ne osećaju bezbedno, te da svakodnevno dobiju pretnje. Ističu da silom hoće da im uzurpiraju imanje i da ih nateraju da se isele.

„Mi smo angažovali advokata, borićemo se pravnim putem. Rešenja nema, oni rade po svom, jedino ako ih sud zaustavi. Po zakonu najmanje četiri metara dalje od moje ograde mogu da rade.“, rekao je Momčilo Miljković i dodao da oni žele da ostanu u svojoj kući i da ih nikakvi radovi i pretnje neće iseliti.

Podsetimo, radovi na izgradnji višespratnice u neposrednoj blizini kuće Miljkovića u Lipljanu su obustavljeni. Opštinska inspekcija je po prijavi izašla na teren i naložila izvođaču da radove može da nastavi tek kada postavi potporni zid i zaštiti od mogućeg urušavanja stambeni objekat porodice koja živi u blizini.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021