Popović osudio incident prema srednjoškolkama

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio današnji incident koji su doživele srednjoškolke, kada Albanac kojeg su stopirale nije hteo da zaustavi auto na putu do škole. Od bezbednosnih organa zatražio je hitnu reakciju i pronalaženje počinioca.

Podeli ovaj članak sa:
 • Popović (Foto Kim arhiva)

"Opština Gračanica najoštrije osuđuje današnji incident i poziva kosovsku policiju, ali i sve međunarodne bezbednosne strukture da preduzmu sve neophodne mere da se počinilac ovog akta pronađe. Takođe ih poziva da najozbiljnije shvate bezbednosne izazove sa kojima se Srbi na Кosovu danas suočavaju".

"Današnji incident je upozorenje da svakodnevno moramo raditi na povećanju bezbednosti, pogotovo kada je vreme odlaska odnosno povratka učenika svojim kućama. Srpsko stanovništvo u opštini Gračanica je veoma uznemireno i uplašeno nakon današnjeg događaja. Ovom prilikom apelujem na sve učenike da vode računa gde stopiraju i da ne ulaze u automobile u kojima su njima nepoznate osobe" – kaže se u saopštenju predsednika opštine Srđana Popovića.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

 • USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  Direktorka USAID-ove misije na Kosovu Lisa Magno i predsednik Kosova Hašim Tači potpisali su danas amandman na bilateralni sporazum o razvojnoj saradnji između vlade SAD i Vlade Kosova čiji je iznos 34 miliona dolara.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane