Vesti
Saopštenja

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu i najavio dodatne projekte na prečišćavanju otpadnih voda, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu
Obilazak radova u Lapljem Selu (Foto OG)

Popović je zajedno sa direktorom opštinskog Odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem, kao i predsedavajućim SO Gračanica Ljubišom Karadžićem i predsednikom Privremenog organa opštine Priština Ljubinkom Karadžićem obišao radove.

Radovi na sanaciji rečnog toka su u toku, a očekuje se da budu završeni za 60 radnih dana.

"Pored čišćenja reke, radi se na pripremanju podloge za betoniranje rečnog korita u dužini od 200 metara u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu", ističe se u saopštenju.

Obilazeći radove na sanaciji i uređenju rečnog korita u Lapljem Selu, Popović je kazao da je opština Gračanica posvećna rešavanju problema reke Gračanke, posebno u Lapljem Selu gde se zbog izlivanja iz obližnje Ajvalije, godinama širi nesnosni smrad. Dodao je da je cilju rešavanja problema u toku tenderska procedura za igradnju laguna.

„Ovom izgradnjom rešićemo donekle problem jer će to biti prirodno prečišćavanje otpadnih voda iz Ajvalije u reku Gračanku. Razumem meštane, ali opština čini sve što je u njenom domenu i u njenoj nadležnosti da pomogne rešavanje ovih problema. Svakodnevno smo u kontaktu sa ostalim relevantnim ministarstvima i organima, pa očekujem njihovu pomoć i podršku u ovom problemu“, rekao je Popović.

Finansijsku pomoć u izgradnji laguna za prečišćavanje otpadnih voda opštini Gračanica pružilo je Ministarstvo lokalne samouprave. Ovo ministarstvo takođe je finansijski podržalo i projekat sanacije rečnog korita u samoj Gračanici.

Projekat uređenja rečnog korita u Lapljem Selu finansiraju Opština Gračanica i Ministarstvo za regionalni razvoj.Ostale vesti

"Odluka takozvanog Vrhovnog suda Кosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine", stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju dostavljenom medijima.

  • 20.10.2021
Sofronijević u stabilnom stanju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i razgovarao danas u Urgentnom centru u Beogradu sa Srećkom Sofronijevićem, Srbinom iz Zvečana ranjenim prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu, saopšteno je iz Kancelarije.

  • 20.10.2021
UNS i UNS na Кosovu: Tražimo da SL na konferencije poziva sve medije
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu traži da Srpska lista na konferencije za novinare i događaje koje organizuje poziva sve redakcije koje svakodnevno izveštavaju sa Кosova.
  • 18.10.2021
Kako popuniti glasački listić za gradonačelnika i skupštinu opštine
Na sutrašnjim lokalnim izborima na Kosovu biće dozvoljeno glasanje isključivo licima koja imaju važeća kosovska dokumenta.
  • 16.10.2021
’’Lažni narativ da nijedan vojnik OVK nije počinio nikakav zločin’’
Na početku suđenja Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju, koji su optuženi za ometanje rada Specijalizovanog tužilaštva i zastrašivanje i odmazdu prema svedocima, Specijalizovani tužilac Džek Smit saopštio je da se u predmetu radi o „uslovima koji se iziskuju za nepristranu primenu pravde“ i „onome što je potrebno da bi vladavina zakona postala realnost“.
  • 16.10.2021
Civilni sektor i mediji osuđuju upotrebu prekomerne sile u akcijama policije na severu
Grupa organizacija civilnog društva i medija u okviru Inicijative OPEN najoštrije je osudila upotrebu prekomerne sile specijalnih policijskih snaga Vlade Kosova u srpskim opštinama na severu Kosova, kao i njihovo angažovanje na zadacima koje su u nadležnosti lokalnih policijskih snaga, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 14.10.2021