Vesti
Saopštenja

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu i najavio dodatne projekte na prečišćavanju otpadnih voda, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu
Obilazak radova u Lapljem Selu (Foto OG)

Popović je zajedno sa direktorom opštinskog Odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem, kao i predsedavajućim SO Gračanica Ljubišom Karadžićem i predsednikom Privremenog organa opštine Priština Ljubinkom Karadžićem obišao radove.

Radovi na sanaciji rečnog toka su u toku, a očekuje se da budu završeni za 60 radnih dana.

"Pored čišćenja reke, radi se na pripremanju podloge za betoniranje rečnog korita u dužini od 200 metara u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu", ističe se u saopštenju.

Obilazeći radove na sanaciji i uređenju rečnog korita u Lapljem Selu, Popović je kazao da je opština Gračanica posvećna rešavanju problema reke Gračanke, posebno u Lapljem Selu gde se zbog izlivanja iz obližnje Ajvalije, godinama širi nesnosni smrad. Dodao je da je cilju rešavanja problema u toku tenderska procedura za igradnju laguna.

„Ovom izgradnjom rešićemo donekle problem jer će to biti prirodno prečišćavanje otpadnih voda iz Ajvalije u reku Gračanku. Razumem meštane, ali opština čini sve što je u njenom domenu i u njenoj nadležnosti da pomogne rešavanje ovih problema. Svakodnevno smo u kontaktu sa ostalim relevantnim ministarstvima i organima, pa očekujem njihovu pomoć i podršku u ovom problemu“, rekao je Popović.

Finansijsku pomoć u izgradnji laguna za prečišćavanje otpadnih voda opštini Gračanica pružilo je Ministarstvo lokalne samouprave. Ovo ministarstvo takođe je finansijski podržalo i projekat sanacije rečnog korita u samoj Gračanici.

Projekat uređenja rečnog korita u Lapljem Selu finansiraju Opština Gračanica i Ministarstvo za regionalni razvoj.Ostale vesti

“KEK prekršio Zakon o upotrebi jezika”
Kosovska elektrokorporacija (KEK) nedavno je objavila konkurs za prijem radnika samo na albanskom jeziku, čime je prekršila Zakon o upotrebi jezika, saopštila je Kancelarija poverenika za jezike pri kabinetu premijera Kosova.
  • 24.09.2020
Donirani računari za škole
Opština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola. Istovremeno su predstavnici misije UNMIК poklonili 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.
  • 24.09.2020
Štrpce: Uskoro stanovi za raseljene i socijalno ugrožene porodice
Završetak radova na pet novih zgrada za raseljena lica iz opštine Štrpce, smeštena u kolektivnim centrima, očekuje se u naredne tri nedelje, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
  • 24.09.2020
Vojno-medicinski tim iz Italije pomaže Kosovu protiv virusa
Italijanski vojno-medicinski tim koji je stigao početkom septembra će u narednim nedeljama pružati podršku Kosovu u borbi protiv kovida-19.
  • 22.09.2020
Opština Gračanica obezbedila školski pribor za prvake
Podela poklona, počela je dodelom školskog pribora prvacima u OŠ „Vuk Karadžić“ u Lepini (i isturenim odeljenjima u Radevu, Batusu i Skulanevu) i OŠ „Sveti Sava“ u Sušici, saopšteno je iz Opštine Gračanica. 
  • 22.09.2020
Odabrano 60 mladih evropskih ambasadora Zapadnog Balkana
„Šezdeset mladih ljudi će preuzeti uloge prvih članova ove nove regionalne mreže mladih, razvijajući veštine i razmenjujući ideje, promovišući evropske vrednosti i mogućnosti koje im pruža Evropska unija“, saopšteno je iz Kancelarije Evropske unije, povodom proglašenja pobednika takmičenja za mlade evropske ambasadore.
  • 21.09.2020