Vesti
Saopštenja

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu i najavio dodatne projekte na prečišćavanju otpadnih voda, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Popović obišao radove na sanaciji rečnog korita u Lapljem Selu
Obilazak radova u Lapljem Selu (Foto OG)

Popović je zajedno sa direktorom opštinskog Odeljenja javnih službi Vladicom Trajkovićem, kao i predsedavajućim SO Gračanica Ljubišom Karadžićem i predsednikom Privremenog organa opštine Priština Ljubinkom Karadžićem obišao radove.

Radovi na sanaciji rečnog toka su u toku, a očekuje se da budu završeni za 60 radnih dana.

"Pored čišćenja reke, radi se na pripremanju podloge za betoniranje rečnog korita u dužini od 200 metara u blizini Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu", ističe se u saopštenju.

Obilazeći radove na sanaciji i uređenju rečnog korita u Lapljem Selu, Popović je kazao da je opština Gračanica posvećna rešavanju problema reke Gračanke, posebno u Lapljem Selu gde se zbog izlivanja iz obližnje Ajvalije, godinama širi nesnosni smrad. Dodao je da je cilju rešavanja problema u toku tenderska procedura za igradnju laguna.

„Ovom izgradnjom rešićemo donekle problem jer će to biti prirodno prečišćavanje otpadnih voda iz Ajvalije u reku Gračanku. Razumem meštane, ali opština čini sve što je u njenom domenu i u njenoj nadležnosti da pomogne rešavanje ovih problema. Svakodnevno smo u kontaktu sa ostalim relevantnim ministarstvima i organima, pa očekujem njihovu pomoć i podršku u ovom problemu“, rekao je Popović.

Finansijsku pomoć u izgradnji laguna za prečišćavanje otpadnih voda opštini Gračanica pružilo je Ministarstvo lokalne samouprave. Ovo ministarstvo takođe je finansijski podržalo i projekat sanacije rečnog korita u samoj Gračanici.

Projekat uređenja rečnog korita u Lapljem Selu finansiraju Opština Gračanica i Ministarstvo za regionalni razvoj.Ostale vesti

Penzioneri u obavezi da se prijave u Penzijskim kancelarijama
Ministarstvo rada i socijalne zaštite Vlade Kosova poziva sve penzionere koji su bili dužni da se prijave Penzijskim kancelarijama u periodu od januara do kraja septembra, ali su zbog pandemije kovid-19 bili oslobođeni te obaveze, da se sada jave.
  • 01.10.2020
Đurić: EU da reaguje na zabranu dolaska Šarčevića
Predstavnici Prištine su odlukom da ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću zabrane dolazak na Кosovo "po ko zna koji put na najgrublji i najbezočniji način prekršili niz sporazuma potpisanih u Briselu", kaže Marko Đurić koji ujedno i traži reakciju EU.
  • 01.10.2020
Od sutra prijava za međunarodnu vozačku dozvolu
Prijava za međunarodnu vozačku dozvolu počinje sutra, u četvrtak 1. oktobra, navodi se u saopštenju Agencije za civilnu registraciju Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 30.09.2020
Rakić sa ambasadorima Finske i Mađarske
Zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Goran Rakić sastao se sa ambasadorkom Finske Piom Stjernval i novoimenovanim ambasadorom Mađarske Jožefom Benceom. Na sastancima je bilo reči o aktuelnim pitanjima i nastavku saradnje, saopšteno je iz MLS-a.
  • 30.09.2020
Đurić od Izraela očekuje poštovanje nacionalnih interesa Srbije
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i novoimenovani ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan razgovarali su danas o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu koji predviđa otvaranje ambasade Srbije u Izraelu ali i priznavanje Kosova od strane te zemlje.
  • 30.09.2020
Pregovori Srba i Bošnjaka oko škole u Drajčicima
U nastojanju da se pronađe kompromisno rešenje i spreči rušenje škole u Drajčićima, stare 116 godina, zvaničnici Ministarstva za zajednice i povratak su organizovali sastanak predstavnika Srba i Bošnjaka iz prizrenskog kraja.
  • 30.09.2020