Vesti
Saopštenja

Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je radove na renoviranju i adaptaciji OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu. Prva od tri faze je završena, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ovo najkvalitetnije ulaganje u poslednjih skoro šest godina.
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“
Popović obišao radove na OŠ „Miladin Mitić“ (Foto OG)

Drugi sprat škole gotovo je u potpunosti renoviran u prvoj fazi projekta koji finansira opština Gračanica preko svog odeljenja obrazovanja. Menja se inventar, uređuju podovi i rasveta u školi, adaptiraju toaleti, krečenje objekta je završeno a fiskulturna sala biće preuređena u savremenu biblioteku, ističe se u saopštenju opštine Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je tokom obilaska radova da je veoma zadovoljan intenzitetom radova i najavio nastavak ulaganja u obrazovne institcije kako bi i deci i nastavnom osoblju stvorili bolje uslove rada i školovanja.

„Osim ove, sve škole na teritoriji opštine Gračanica koje do sada nisu biće rekonstruisane sve sa ciljem da naša deca ne oskudevaju ni u čemu što je potrebno za njihov pravilan razvoj. Pohvalio bih i direktora škole `Miladin Mitić` koji na jedan kvalitetan način vodi ovu školu i koji prepoznaje potrebe ove obrazovne institucije. Očekujem i da se završi izgradnja Srednjoškolskog centra što pre iako je rok za završetak pomeren za dva meseca“, kazao je Popović.

Direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Кaradžić kazao je da je ovo jedno od najvećih i najznačajnijih renoviranja u poslednjih pet i po godina.

„Želim da se zahvalim opštini Gračanica i odeljenju obrazovanja što su prepoznali naše potrebe, investitoru koji radi na jednom visokom nivou, odeljenju Urbanizma koje sve to prati. Ova škola zaslužuje da bude uređena jer i naši učenici svake godine beleže značajne rezultate. Кada se završi druga i treća faza biće ovo jedna od najuređenijih škola na teritoriji opštine Gračanica. U drugoj fazi biće renoviran aneks škole a u trećoj kancelarijske prostorije i kompletan prvi sprat zajedno sa mokrim čvorom“, rekao je Кaradžić.

Zajedno sa predsednikom Popovićem radove na renoviranju škole obišle su i direktorice opštinskih odeljenja obrazovanja i urbanizma Brankica Nićić i Mirjana Stanojević.

Popović i Kradžić su nakon obilaska radova posadili ukrasna drveća u dvorištu ove škole. Sadnice će narednih dana biti podeljeni svim obrazovnim institucijama na teritoriji opštine Gračanica, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020