Vesti
Saopštenja

Popović: Inspekcija stopirala radove na izgradnji kanalizacije

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je opštinska inspekcija još jednom stopirala radove na izgradnji kanalizacione mreže iz Ajvalije, koja prolazi kroz Gračanicu i uliva se u reku Gračanku.
Popović: Inspekcija stopirala radove na izgradnji kanalizacije
Stopirani radovi na izgradnji kanalizacione mreže (Foto Kim)

Ekipa RTV Kim je juče izveštavala o ovom problemu, a meštani Gračanice su pokazali ogorčenost, jer osim privremenog obustavljanja radova, trajnog rešenja nema na vidiku.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović je danas imao sastanak sa predstavnicima i meštanima Gračanice povodom ovog problema, dogovoreno je da radovi budu obustavljeni, saopštila je info služba ove lokalne samouprave.

„Opštinska inspekcija je odmah izašla na teren i ponovo naložila prekid ovih radova, dok se ne nađe prihvatljivo rešenje. Razgovaralo sam i sa predstavnicima ministarstva koje je pokrenulo taj projekat i upoznali ih da meštani nemaju ništa protiv da kanalizacija prođe tuda, ali da treba da se produži još nekih 600 metara i da se priključe i domaćinstva do kraja tog naselja, odnosno da se regularno priključe sva domaćinstva u tom delu Gračanice, ali do dana današnjeg nismo dobili adekvatan odgovor za ovaj problem”, kazao je Popović.

Po nalogu Ministarstva za životnu sredinu u kosovskoj vladi, novembra prošle godine počeli su radovi, na ovoj kanalizacionoj mreži, a nakon žalbe meštana i intervencije inspekcijske službe opštine Gračanica, ovi radovi su tada obustavljeni, ali su pre neki dan ponovo nastavljeni, što je izazvalo nezadovoljstvo i gnev žitelja ovog dela Gračanice.

Кako je najavljeno, u cilju pronalaženja rešenja za ovaj problem, Popović će sutra razgovarati sa ministrom za lokalnu samoupravu Goranom Rakićem.Ostale vesti

Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022
UNS: Pretnje Obućini zastrašujuće, policija i tužilaštvo hitno da reaguju
Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da u najkraćem roku pronađu i pokrenu krivični postupak protiv osobe koja je juče poslala preko Tvitera zastrašujuće pretnje urednici i voditeljki "Dnevnika" na televiziji Nova S Jeleni Obućini.
  • 01.12.2022
Kosovska policija prihvata ostavke srpskih policajaca

Policija Kosova prihvatila je ostavke 80 službenika sa severa Kosova koji su ih prethodno podneli, saopšteno je medijima. Nastavlja se proces oko ostavki ostalih zaposlenih u kosovskoj policiji.

  • 01.12.2022
Petković: Nenad Rašić i Rada Trajković ne predstavljaju Srbe sa Kosova
Imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, Aljbin Кurti je brutalno prekršio sopstveni ustav i još jednom pogazio prava srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
  • 01.12.2022