Vesti
Saopštenja

Popović: Inspekcija stopirala radove na izgradnji kanalizacije

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je opštinska inspekcija još jednom stopirala radove na izgradnji kanalizacione mreže iz Ajvalije, koja prolazi kroz Gračanicu i uliva se u reku Gračanku.
Popović: Inspekcija stopirala radove na izgradnji kanalizacije
Stopirani radovi na izgradnji kanalizacione mreže (Foto Kim)

Ekipa RTV Kim je juče izveštavala o ovom problemu, a meštani Gračanice su pokazali ogorčenost, jer osim privremenog obustavljanja radova, trajnog rešenja nema na vidiku.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović je danas imao sastanak sa predstavnicima i meštanima Gračanice povodom ovog problema, dogovoreno je da radovi budu obustavljeni, saopštila je info služba ove lokalne samouprave.

„Opštinska inspekcija je odmah izašla na teren i ponovo naložila prekid ovih radova, dok se ne nađe prihvatljivo rešenje. Razgovaralo sam i sa predstavnicima ministarstva koje je pokrenulo taj projekat i upoznali ih da meštani nemaju ništa protiv da kanalizacija prođe tuda, ali da treba da se produži još nekih 600 metara i da se priključe i domaćinstva do kraja tog naselja, odnosno da se regularno priključe sva domaćinstva u tom delu Gračanice, ali do dana današnjeg nismo dobili adekvatan odgovor za ovaj problem”, kazao je Popović.

Po nalogu Ministarstva za životnu sredinu u kosovskoj vladi, novembra prošle godine počeli su radovi, na ovoj kanalizacionoj mreži, a nakon žalbe meštana i intervencije inspekcijske službe opštine Gračanica, ovi radovi su tada obustavljeni, ali su pre neki dan ponovo nastavljeni, što je izazvalo nezadovoljstvo i gnev žitelja ovog dela Gračanice.

Кako je najavljeno, u cilju pronalaženja rešenja za ovaj problem, Popović će sutra razgovarati sa ministrom za lokalnu samoupravu Goranom Rakićem.Ostale vesti

EU na Kosovu pokrenula tri projekta vredna 11,8 miliona evra
Kancelarija Evropske unije na Kosovu pokrenula je danas tri projekta vredna 11,8 miliona evra, putem kojih će biti pružena socijalna zaštita ugroženim kategorijama stanovništva na Kosovu tokom pandemije korona virusa.
  • 15.01.2021
Gračanica: Epidemiološka situacija povoljnija, oprez neophodan
U poslednjih 48 sati na teritoriji opštine Gračanica testiranjem je potvrđena infekcija kovidom-19 kod još četiri pacijenta. Iz Kriznog štaba poručuju da je situacija povoljnija, ali da je oprez i dalje neophodan.
  • 15.01.2021
OG: Putevi prohodni za saobraćaj

Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, saopšteno je iz opštinskog odeljenja Javnih službi. Uporkos tome apeluje se na oprez u vožnji zbog poledice.

  • 15.01.2021
Eparhija raško-prizrenska apeluje za pomoć ugroženima u poplavama
Eparhija raško–prizrenska uputila je apel za pomoć porodicama koje su ugrožene u poplavama, kako bi se sanirala šteta na stambenim objektima, ali i obezbedilo dovoljno ogrevnog materijala i stočne hrane za stoku kako bi mogla da preživi zimu. 
  • 15.01.2021
Udruženje novinara Srbije pozvalo je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Krizni štab za suzbijanje kovida-19 da u prioritetne grupe za imunizaciju uključe novinare i snimatelje koji svakodnevno izveštavaju, kao i druge medijske radnike koji imaju obaveze u svojim redakcijama, saopšteno je iz UNS-a. 
  • 14.01.2021
Petković danas u obilasku poplavljenih područja na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će danas poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na Kosovu.

  • 14.01.2021