Vesti
Saopštenja

Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Srđan Popović i Erik Rajli (Foto OG)

U saopštenju dostavljenom medijima napominje se da je komandantu Rajliju ovo prva poseta opštini Gračanica od imenovanja, pa ga je predsednik Popović upoznao sa dosadašnjim rezultatima i glavnim opštinskim izazovima.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji, Popović je tokom razgovora poručio "da su građane uznemirile poslednje pljačke kuća, ali da je uprkos tome, na zadovoljavajućem nivou", dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali i o epidemiološkoj situaciji. Oni su pozvali građane na odgovornost i pridržavanje propisanih mera, posebno oko obaveznog nošenja maski, održavanja higijene i distance.

Predsednik Popović istakao je "da je situacija sa virusom u opštini Gračanica pod kontrolom i zahvalio se na podršci i pomoći КFOR-a tokom pandemije", navodi se u saopštenju.

Popović je napomenuo da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa КFOR-om, te da očekuje nastavak te saradnje i komunikacije u cilju sigurnog i bezbednog okruženja, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Opština Gračanica od večeras u crvenoj zoni
Ministarstvo zdravlja Kosova ističe da od večeras na snagu stupa nova kategorizacija opština vezana za kovid-19, prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica je od večeras u crvenoj zoni, navodi se u saopštenju.
  • 27.11.2020
OG: Još 11 osoba pozitivno na koronavirus
Prema podacima pristiglim u poslednja 24 časa, na teritoriji opštine Gračanica registrovano je 11 novoobolelih lica od koronavirusa, saopšteno je iz opštinske Informativne službe.
  • 27.11.2020
Priština: Požar u delu Paviljona ”E”
U delu Paviljona ”E” koji se nalazi preko puta univerzitetske Biblioteke u Prištini, gde živi ukupno petnaest srpskih i albanskih porodica, oko ponoći izbio je požar, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak.
  • 27.11.2020
Savet EU će odlučiti kada se završava mandat Specijalizovanih veća
"Specijalizovano veće Ustavnog Suda donelo je odluku po zahtevu za ocenu ustavnosti predloga amandmana po članu 162 Ustava Kosova u vezi sa Specijalizovanim većima i Specijalizovanim tužilaštvom, da predloženi ustavni amandmani umanjuju prava i slobode zajemčene poglavljem II Ustava", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz Haga.
  • 26.11.2020
Petković sa ambasadorom Finske o Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Finske u Srbiji Кimom Lahdevirtom, o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu, navodi se u saopštenju.
  • 26.11.2020
MZZP: Završetak radova u opštini Novo Brdo za deset dana
U cilju poboljšanja infrastrukture na lokacijama od sela Gornje Кusce do Stanišora u opštini Novo Brdo, Ministarstvo za zajednice i povratak je uz podršku Кancelarije Evropske unije na Кosovu, finansiralo izgradnju prilaznog puta ovim selima, kao i asfaltiranje dela puta u selu Prekovce u istoimenoj opštini.
  • 26.11.2020