Vesti
Saopštenja

Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Srđan Popović i Erik Rajli (Foto OG)

U saopštenju dostavljenom medijima napominje se da je komandantu Rajliju ovo prva poseta opštini Gračanica od imenovanja, pa ga je predsednik Popović upoznao sa dosadašnjim rezultatima i glavnim opštinskim izazovima.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji, Popović je tokom razgovora poručio "da su građane uznemirile poslednje pljačke kuća, ali da je uprkos tome, na zadovoljavajućem nivou", dodaje se u saopštenju.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali i o epidemiološkoj situaciji. Oni su pozvali građane na odgovornost i pridržavanje propisanih mera, posebno oko obaveznog nošenja maski, održavanja higijene i distance.

Predsednik Popović istakao je "da je situacija sa virusom u opštini Gračanica pod kontrolom i zahvalio se na podršci i pomoći КFOR-a tokom pandemije", navodi se u saopštenju.

Popović je napomenuo da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa КFOR-om, te da očekuje nastavak te saradnje i komunikacije u cilju sigurnog i bezbednog okruženja, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Hoti posetio zdravstvene radnike i čestitao im Bajram
Premijer Кosova, Avdulah Hoti, posetio je danas Nacionalni institut za javno zdravlje Кosova i Кliniku za zarazne bolesti da bi se detaljno informisao o upravljanju pandemijom kovid-19.
  • 31.07.2020
KFOR podržao sklonište za žrtve nasilja u Uroševcu
Šest vojnika KFOR-a dostavilo je pakete sa ženskim higijenskim proizvodima, ćebad, grickalice i odeću Centru za Zaštitu Žena i Dece u Uroševcu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 30.07.2020
Posle deset godina očišćeno groblje u Petrovcu kod Đakovice
Pravoslavno groblje u selu Petrovac (Ljugbunar) u blizini Đakovice očišćeno je i uređeno posle više od deset godina, saopšteno je iz  Privremenog organa te opštine.
  • 30.07.2020
Jorn Rohde novi nemački ambasador
Predsednik Kosova Hašim Tači primio je akreditivno pismo novog ambasadora Savezne republike Nemačke na Kosovu Jorna Rohdea.
  • 30.07.2020
“Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut da poštuju Zakon o upotrebi jezika”
NVO Aktiv upozorava na kršenje Zakona o upotrebi jezika od strane Ministarstva zdravlja Kosova i Nacionalnog instituta za javno zdravlje u vreme pandemije koronavirusa.
  • 30.07.2020
Još 9,9 miliona evra pomoći Kosovu od EU
Evropska komisija uplatila je 9,985 miliona evra sredstava pomoći Trezoru Kosova kao podršku budžetu.
  • 29.07.2020