Vesti
Saopštenja

Popović i KFOR o bezbednosti u opštini Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa delegacijom KFOR-a predvođenom italijanskim pukovnikom Nikolom Peroneom, sa kojima je razgovarao o trenutnoj bezbednosnoj situaciji.
Popović i KFOR o bezbednosti u opštini Gračanica
Sa sastanka(Foto Info služba opštine Gračanica)

Popović je predstavnicima KFOR-a preneo svoju zabrinutost zbog situacije koja se poslednjih dana dešava na severu Kosova i napomenuo da se ta uznemirenost reflektuje i na stanovništvo južno od Ibra.

Posebno je bilo reči o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

„Trenutna bezbednosna situacija u opštini Gračanica je stabilna, ali s obzirom na poslednja dešavanja kao i pljačke koje su se dešavale u našem regionu tražimo od KFOR-a pojačane aktivnosti na terenu, kako bi se slične situacije predupredile. Mi kao lokalna samouprava sa našeg aspekta delovanja odgovorno i ozbiljno pristupamo očuvanju bezbednosti i to isto očekujemo od svih organa, posebno od KFOR-a i policije,“ - kazao je Popović.

On je italijanskog pukovnika Nikolu Peronea i predstavnike KFOR-a pozvao na sastanak, koji će danas u podne održati sa predstavnicima Lokalnih saveta.

Na sastanku će, kako je kazao Popović, Lokalni saveti podneti izveštaje o bezbednosnoj situaciji u mestima koje zastupaju, te da će se nakon toga napraviti jedan sveobuhvatni izveštaj o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

Italijanski pukovnik se zahvalio na pozivu i kazao da će se predstavnici KFOR-a odazvati pozivu .

Perone i Popović su se složili da je u cilju očuvanja bezbednosti neophodno da meštani aktivno sarađuju sa bezbednosnim organima i prijave sve radnje i kretanja koja im se učine sumnjivim.Ostale vesti

Eparhija raško-prizrenska izrazila je duboku zabrinutost zbog najnovijih u nizu napada na verske objekte Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

  • 11.05.2021
Euleks i Kfor u zajedničkoj vežbi kontrole mase i nemira

Specijalizovana policijska jedinica Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) održala je sa Taktičkim rezervnim bataljonom mađarskog kontingenta Kfor-a, zajedničku obuku o kontroli mase i nemira u kampu Novo Selo, saopšteno je iz Misije Euleks. 

  • 07.05.2021
Srpska lista protv hrvatske vojne baze na Kosovu
"Najstrože se protivimo najavi Hrvatske da se na Kosovu grade vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika opština sa srpskom većinom na Kosovu.
  • 06.05.2021
Majkl Davenport posetio Severnu Mitrovicu
Ambasador misije OEBS-a na Кosovu Majkl Davenport je tokom posete Severnoj Mitrovici razgovarao sa gradonačelnikom Milanom Radojevićem i zamenicom gradonačelnika Adrijanom Hodžić, o aktuelnoj situaciji sa pandemijom, izazovima po pitanju bezbednosti, uključujući najnovije incidente.
  • 05.05.2021
Kancelarija za KiM: Kamenovana kuća porodice Jaćović iz Kosovske Vitine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u ponedeljak uveče, kamenovana porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine, dok je noćas razbijeno staklo na automobilu đakona iz Orahovca.

  • 04.05.2021
Delegacija iz Sremske Mitrovice u poseti Gračanici
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas delegaciju iz Sremske Mitrovice i Inđije, zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Petra Samardžića, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Tomislava Jankovića, predsednika Saveta Mesne zajednice „Blok B“ Sremska Mitrovica Dragana Božića i predstavnike Udruženja Kraljevine Srbije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 04.05.2021