Vesti
Saopštenja

Popović i danas obilazi socijalno ugrožene

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i danas je obilazio ugrožene porodice na teritoriji ove lokalne samouprave.
Popović i danas obilazi socijalno ugrožene
Popović tokom obilaska jedne od porodica (Foto Opština)

Popović je sa saradnicima obišao porodice Sekulić u Livađu, Đorđević u Donjoj i Nedeljković u Gornjoj Gušterici.

Svima je uučio pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a deci novogodišnje paketiće.

„Osnov svakog društva je stabilna porodica i ono što je naš cilj je da omogućimo što je moguće bolji život svakoj porodici, jer koliko budemo uspeli da pomognemo porodice, da zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, u opstanak i ostanak na ovom prostoru“, kazao je Popović.

Kako je najavljeno, Popović će i narednih dana obilaziti socijalno ugrožene porodice, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Gračanici. Sa njim je i danas bio direktor te institucije Nemanja Petković.

Popović ali i ostali čelnici Srpske liste od nove godine sprovode akciju obilaska socijalno ugroženih porodica i uručivanja pomoći.Ostale vesti

Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020
Nova donacija Kfora u borbi protiv Kovida 19
Kfor je izvršio drugu isporuku opreme za ličnu zaštitu zdravstvenim ustanovama i drugim institucijama na Kosovu u poslednje dve nedelje u znak podrške lokalnom odgovoru na pandemiju Kovid 19.
  • 03.07.2020
Pesnik sa Majevice pomaze obnovu crkve Svetog Pantelejmona u Prizrenu
Pesnik Slobodan Jović iz Lopara sa Majevice u Republici Srpskoj poklonio je novčani iznos nagrade „Pero despota Stefana Lazarevićaˮ za obnovu hrama Svetog Pantelejmona u Prizrenu, saopšteno je iz Doma kulture.
  • 03.07.2020
MZZP: Oprema za četiri porodice radi pokretanja posla
Četiri porodice u opštinama Gračanica, Obilić i Klina dobile su od Ministarstva za zajednice i povratak u kosovskoj vladi opremu za pokretanje sopstvenog posla, navedeno je u saopštenju MZZP-a.
  • 02.07.2020
Novi krov nad glavom za 38 interno raseljenih porodica
Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju 38 kuća za interno raseljena lica na Kosovu. 
  • 01.07.2020
UNDP nastavlja sa podrškom borbe protiv korupcije
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu počinje treću fazu projekta za podršku borbi protiv korupcije na Kosovu koji će finansirati Vlade Švajcarske i Švedske.
  • 01.07.2020