Vesti
Saopštenja

Popović i danas obilazi socijalno ugrožene

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i danas je obilazio ugrožene porodice na teritoriji ove lokalne samouprave.
Popović i danas obilazi socijalno ugrožene
Popović tokom obilaska jedne od porodica (Foto Opština)

Popović je sa saradnicima obišao porodice Sekulić u Livađu, Đorđević u Donjoj i Nedeljković u Gornjoj Gušterici.

Svima je uučio pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a deci novogodišnje paketiće.

„Osnov svakog društva je stabilna porodica i ono što je naš cilj je da omogućimo što je moguće bolji život svakoj porodici, jer koliko budemo uspeli da pomognemo porodice, da zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, u opstanak i ostanak na ovom prostoru“, kazao je Popović.

Kako je najavljeno, Popović će i narednih dana obilaziti socijalno ugrožene porodice, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Gračanici. Sa njim je i danas bio direktor te institucije Nemanja Petković.

Popović ali i ostali čelnici Srpske liste od nove godine sprovode akciju obilaska socijalno ugroženih porodica i uručivanja pomoći.Ostale vesti

“Norveška spremna da pomogne“
Norveški ambasador na Kosovu Jens Erik Grandahl kazao je u razgovoru sa kosovskim ministrom zdravlja i njegovim zamenicima da je Norveška spremna da da svoj doprinos javnom zdravlju Kosova.
  • 06.04.2020
Predstavnici EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Lajčaka
Šefovi misija EU i zemalja članica EU u Beogradu i Prištini pozdravljaju imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika EU i pozivaju dve strane da nastave dijalog, saopšteno je danas iz Kancelarije EU u Prištini.
  • 06.04.2020
Ambasada SAD: Zajedno u borbi protiv Kovida 19
"Zajednički rad, praćenje smernica zdravstvenih radnika i ostavljanje po strani podele po zajednicama su esencijalni za pobedu nad Kovid 19", poruka je iz Američke ambasade na Kosovu.
  • 05.04.2020
Odluke Vlade ostaju na snazi
Odluke Vlade Kosova donete kao mere zaštite u borbi protiv koronavirusa ostaju na snazi do donošenja neke druge, saopšteno je danas medijima.
  • 05.04.2020
Raspodela pomoći za socijalno ugrožene
Volonteri Omladinskog saveta i Kriznog štaba opštine Gračanica podelili su pomoć za blizu 60 socijalno ugroženih porodica i staračkih domaćinstava.
  • 05.04.2020
Stiže novac za opštine sa najboljim učinkom
Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), Švedskom i Norveškom je izdvojilo 4,9 miliona evra za opštine koje su imale najbolji učinak. Među njima je i Opština Gračanica kojoj će biti dodeljeno blizu 54 hiljade evra.
  • 03.04.2020