Vesti
Saopštenja

Popović i danas obilazi socijalno ugrožene

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i danas je obilazio ugrožene porodice na teritoriji ove lokalne samouprave.
Popović i danas obilazi socijalno ugrožene
Popović tokom obilaska jedne od porodica (Foto Opština)

Popović je sa saradnicima obišao porodice Sekulić u Livađu, Đorđević u Donjoj i Nedeljković u Gornjoj Gušterici.

Svima je uučio pakete sa osnovnim životnim namirnicama, a deci novogodišnje paketiće.

„Osnov svakog društva je stabilna porodica i ono što je naš cilj je da omogućimo što je moguće bolji život svakoj porodici, jer koliko budemo uspeli da pomognemo porodice, da zaposlimo mlade ljude, da pomognemo na bilo koji način, toliko možemo da verujemo u budućnost, u opstanak i ostanak na ovom prostoru“, kazao je Popović.

Kako je najavljeno, Popović će i narednih dana obilaziti socijalno ugrožene porodice, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad u Gračanici. Sa njim je i danas bio direktor te institucije Nemanja Petković.

Popović ali i ostali čelnici Srpske liste od nove godine sprovode akciju obilaska socijalno ugroženih porodica i uručivanja pomoći.Ostale vesti

Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021
Ambasadori zemalja Kvinte i dalje zabrinuti zbog Visokih Dečana
Šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država i dalje su zabrinuti zbog toga što uprkos stalnim pozivima međunarodne zajednice i sopstvenog pravosuđa, kosovske institucije još uvek nisu u potpunosti sprovele zakonit upis zemljišta Manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda iz 2016. godine.
  • 30.11.2021
Dat rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

Pokret Ekološki ustanak dao je rok do petka 3. decembra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče, kako navode, nakaradne i neustavne zakone, najavljujući da će u suprotnom "Srbija stati" u subotu.

  • 29.11.2021
Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, sa kojim je razgovarao o poslednjoj rundi tehničkog dijaloga u Briselu i o izgledima za nastavak razgovora Beograda i Prištine.

  • 29.11.2021