Vesti
Saopštenja

Popović: Godina velikih iskušenja

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je svim građanima novogodišnje i božićne praznike. On je u izjavi za opštinsku info službu kazao "da je 2020. godina bila teška ali da je opštinsko rukovodstvo uspelo da uz maksimalne napore završi veliku većinu planiranih delatnosti".
Popović: Godina velikih iskušenja
Srđan Popović (Foto OG)

Popović je kazao da je epidemija kovidom-19 poremetila celo čovečanstvo i nanelo nesagledive posledice koje će se dugoročno odraziti na dalji ekonomski i društveni napredak.

Opština Gračanica se marta 2020. godine na samom početku epidemije veoma dobro organizovala i bila na usluzi svim građanima.

„Epidemija nas je sve usporila u boljoj realizaciji kapitalnih projekata. Ipak uprkos tome uspeli smo da završimo i krenemo u relizaciju mnogih iako nam je fokus delovanja bio usmeren na pomoći ugroženom stanovništvu i snabdevanje i pomoć zdravstvenim ustanovama. Najsavremenijom aparaturom opremili smo odeljenje Fizijatrije, Domove zdravlja u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici i Ugljaru a bolnici u Gračanici donirali smo savremeni respirator“, naglasio je Popović.

Predsednik Popović čestitao je Novu 2021. godinu svim građanima opštine Gračanica uz nadi da će epidemija koronavirusom uskoro biti iza svih nas te da će se krenuti u nastavak relaizacije brojnih projekata i ekonomskom razvoju opštine.

„Želim da se zahvalim svim svojim saradnicima i kolegama, zdravstvenim radnicima, privrednim subjektima, medijima i svakom građaninu pojedinačno na doprinosu koji su pružali meštanima i samoj opštini u prevazilaženju epidemiološke krize. Pokazali smo da smo opština humanih i odgovornih ljudi i da zajedno i jedinstveno možemo odoleti izazovima kojih će sigurno biti i u 2021.godini. Budite zdravi i srećna vam Nova 2021.godina“, poručio je Popović.

Predsednik Popović dao je inetrvijuu i za našu televiziju, koji će biti emitovan sutra.Ostale vesti

Kvinta: Obezbediti transparentan izborni proces bez političkog uplitanja
Centralna izborna komisija mora osigurati da izborni proces bude transparentan i bez političkog uplitanja, saopšteno je nakon sastanka ambasadora zemalja Kvinte sa predsedavajućom CIK-a Valjdetom Dakom.
  • 25.01.2021
EU pokrenula projekat za reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Šef Kancelarije EU na Kosovu, Tomaš Sunjok pokrenuo je Program Evropske unije na Kosovu za pravosudni sektor. Projekat će se realizovati do januara 2024. godine i ima budžet od 7 miliona evra. Kako se navodi, EU trenutno ulaže oko 50 miliona evra od sredstava iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u vladavinu prava na Kosovu.
  • 25.01.2021
Opština Gračanica od večeras u žutoj zoni

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je novu odluku o podeli opština po zonama prema broju zaraženih na 100.000 stanovnika. Opština Gračanica od večeras se nalazi u žutoj zoni.

  • 22.01.2021
Petković sa Gujonom o zalaganju za bolji život Srba na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa osnivačem humanitarne organizacije „Solidarnost za Кosovo“ Arnoom Gujonom.
  • 22.01.2021
OG: Fondacija
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas predstavnike Fondacije „Delije“  koji će tradicionalno i ove godine najmlađima sa teritorije ove loklane samouprave podeliti paketiće kao i laptopove, tablet računare i telefone kao i novac za 16 mališana iz socijalno ugroženih porodica, navodi se u saopštenju.
  • 22.01.2021
Petković sa ambasadorom Italije u Srbiji o Kosovu i položaju Srba
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je se sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Кarlom Lo Кašom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, položaju srpskog naroda, navodi se u saopštenju.
  • 21.01.2021