Vesti
Saopštenja

Popović: Godina velikih iskušenja

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je svim građanima novogodišnje i božićne praznike. On je u izjavi za opštinsku info službu kazao "da je 2020. godina bila teška ali da je opštinsko rukovodstvo uspelo da uz maksimalne napore završi veliku većinu planiranih delatnosti".
Popović: Godina velikih iskušenja
Srđan Popović (Foto OG)

Popović je kazao da je epidemija kovidom-19 poremetila celo čovečanstvo i nanelo nesagledive posledice koje će se dugoročno odraziti na dalji ekonomski i društveni napredak.

Opština Gračanica se marta 2020. godine na samom početku epidemije veoma dobro organizovala i bila na usluzi svim građanima.

„Epidemija nas je sve usporila u boljoj realizaciji kapitalnih projekata. Ipak uprkos tome uspeli smo da završimo i krenemo u relizaciju mnogih iako nam je fokus delovanja bio usmeren na pomoći ugroženom stanovništvu i snabdevanje i pomoć zdravstvenim ustanovama. Najsavremenijom aparaturom opremili smo odeljenje Fizijatrije, Domove zdravlja u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici i Ugljaru a bolnici u Gračanici donirali smo savremeni respirator“, naglasio je Popović.

Predsednik Popović čestitao je Novu 2021. godinu svim građanima opštine Gračanica uz nadi da će epidemija koronavirusom uskoro biti iza svih nas te da će se krenuti u nastavak relaizacije brojnih projekata i ekonomskom razvoju opštine.

„Želim da se zahvalim svim svojim saradnicima i kolegama, zdravstvenim radnicima, privrednim subjektima, medijima i svakom građaninu pojedinačno na doprinosu koji su pružali meštanima i samoj opštini u prevazilaženju epidemiološke krize. Pokazali smo da smo opština humanih i odgovornih ljudi i da zajedno i jedinstveno možemo odoleti izazovima kojih će sigurno biti i u 2021.godini. Budite zdravi i srećna vam Nova 2021.godina“, poručio je Popović.

Predsednik Popović dao je inetrvijuu i za našu televiziju, koji će biti emitovan sutra.Ostale vesti

Vjosa Osmani otputovala u Njujork
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je otputovala u Njujork u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, gde će na marginama 76. sesije Skupštine Ujedinjenih nacija imati niz sastanaka sa delegacijama nekoliko država učesnica, predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova.
  • 19.09.2021
Petković sa ambasadorom Belgije o Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je  sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunradom Adamom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda na Kosovu i tokom dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 16.09.2021
Grupa izbeglica iz Avganistana otputovala za Veliku Britaniju
Britanska ambasada u Prištini saopštila je da je grupa od 117 evakuisanih građana Avganistana povezanih sa Nato-om napustila Kosovo i otputovala za Veliku Britaniju. 
  • 16.09.2021
Petković sa Lo Kašom i Harčenkom o dijalogu i političkoj situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorima Italije i  Ruske Fedracije u Republici Srbiji Karlom Lo Kašom i Aleksandrom Bocan Harčenkom o poslednjoj rundi razgovora Beograda i Prištine, održanoj nedavno u Briselu i o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

  • 14.09.2021
YIHR: Građani moraju znati sadržaj dogovora o otvaranju tajnih arhiva
Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (YIHR Srbija) i Inicijativa mladih za ljudska prava Kosovo (YIHR Kosovo) zahtevaju od pregovaračkih timova Beograda i Prištine da što pre objave dokument na srpskom i albanskom jeziku o razmeni, odnosno otvaranju tajnih arhiva kako bi javnost, a pre svega porodice nestalih bile upoznate sa daljim koracima u potrazi za nestalim osobama.
  • 13.09.2021
Kosovski zvaničnici odali počast žrtvama 11. septembra
Predsednica Kosova Vjosa Osmani, predsednik Skupštine Gljauk Konjufca i premijer Kosova Aljbin Kurti su, zajedno sa zamenikom američkog ambasadora Nikolasom Đakobom, odali počast i položili venac kod spomen ploče „Kosovo se seća“, povodom 20. godišnjice terorističkih napada na SAD, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
  • 11.09.2021