Vesti
Saopštenja

Popović: Godina velikih iskušenja

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je svim građanima novogodišnje i božićne praznike. On je u izjavi za opštinsku info službu kazao "da je 2020. godina bila teška ali da je opštinsko rukovodstvo uspelo da uz maksimalne napore završi veliku većinu planiranih delatnosti".
Popović: Godina velikih iskušenja
Srđan Popović (Foto OG)

Popović je kazao da je epidemija kovidom-19 poremetila celo čovečanstvo i nanelo nesagledive posledice koje će se dugoročno odraziti na dalji ekonomski i društveni napredak.

Opština Gračanica se marta 2020. godine na samom početku epidemije veoma dobro organizovala i bila na usluzi svim građanima.

„Epidemija nas je sve usporila u boljoj realizaciji kapitalnih projekata. Ipak uprkos tome uspeli smo da završimo i krenemo u relizaciju mnogih iako nam je fokus delovanja bio usmeren na pomoći ugroženom stanovništvu i snabdevanje i pomoć zdravstvenim ustanovama. Najsavremenijom aparaturom opremili smo odeljenje Fizijatrije, Domove zdravlja u Gračanici, Lapljem Selu i Donjoj Gušterici i Ugljaru a bolnici u Gračanici donirali smo savremeni respirator“, naglasio je Popović.

Predsednik Popović čestitao je Novu 2021. godinu svim građanima opštine Gračanica uz nadi da će epidemija koronavirusom uskoro biti iza svih nas te da će se krenuti u nastavak relaizacije brojnih projekata i ekonomskom razvoju opštine.

„Želim da se zahvalim svim svojim saradnicima i kolegama, zdravstvenim radnicima, privrednim subjektima, medijima i svakom građaninu pojedinačno na doprinosu koji su pružali meštanima i samoj opštini u prevazilaženju epidemiološke krize. Pokazali smo da smo opština humanih i odgovornih ljudi i da zajedno i jedinstveno možemo odoleti izazovima kojih će sigurno biti i u 2021.godini. Budite zdravi i srećna vam Nova 2021.godina“, poručio je Popović.

Predsednik Popović dao je inetrvijuu i za našu televiziju, koji će biti emitovan sutra.Ostale vesti

Petković: Kurti priziva sukobe
"Nema sumnje da Aljbin Кurti i najnovijom izjavom pokazuje da otvoreno želi rat, a ne dijalog i dogovor! Ako Кurti javno potvrđuje da Zajednica srpskih opština nikada neće biti formirana, a da Srbi moraju da prihvate jednostrane i nasilne odluke o tablicama i ličnim kartama, svima je jasno da Кurti priziva sukobe na Кosovu i Metohiji", navedeno je u najnovijem saopštenju za javnost direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petra Petkovića.
  • 08.08.2022
Nastavljena akcija ’’Brezovica’’
Osnovno tužilaštvo u Uroševcu u koordinaciji i saradnji sa Upravom za teška krivična dela (DKR) u Prištini, Inspektoratom Ministarstva životne sredine, Odeljenjem za zaštitu životne sredine, Inspektoratom opštine, Direkcijom nacionalnog paraka "Šara" i Katastarskom agencijom Kosova i danas vrši inspekcijski nadzor na području Brezovice.
  • 08.08.2022
Petković: Bisljimi izgubio kredibilitet
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića izjavio je da je glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi izgubio svaki kredibilitet da govori o procesu dijaloga i postignutim sporazumima.
  • 06.08.2022
Petković: Očekuje nas značajna diplomatska borba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se sa zamenikom načelnika Odseka za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Savezne Republike Nemačke, Jergensom Frederikom sa kojim je razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, s posebnim osvrtom na poslednja dešavanja na severu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

  • 05.08.2022
UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.
  • 04.08.2022
Nastavljeno izdavanje ličnih karata
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agencija za civilnu registraciju obaveštavaju javnost da je popravljen uređaj za personalizaciju ličnih dokumenata koji je na nekoliko dana onemogućio izdavanje ličnih karata.
  • 04.08.2022