Vesti
Saopštenja

Popović čestitao NPP-u na visokom državnom priznanju

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Narodnom pozorištu u Prištini (NPP), glumcima i direktoru Predragu Radonjiću na priznanju Кarađorđeva zvezda III stepena koje im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 
Popović čestitao NPP-u na visokom državnom priznanju
Ilustracija (Foto Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

"Velika je čast i privilegija što ste baš vi dobitnici ovog visokog državnog priznanja. Posebne zasluge za ovaj uspeh svakako, pre svih, pripada Predragu Radonjiću koji je svojim radom i angažovanjem pokazao, ne samo da je pokretač celog pozorišta već i osvedočeni prijatelj opštine Gračanica", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
 
Popović smatra da je NPP "ponos ne samo naše opštine, Кosova i Metohije nego i cele države Srbije" i obećava dalju podršku ove lokalne samouprave teatru.
 
"Opština Gračanica uvek je bila i biće oslonac i podrška Prištinskom pozorištu čija je svita svoje premijere predstava pokretala upravo iz Gračanice. Čestitam vam još jednom na ovom visokom priznanju i u ime Opštine Gračanica, njenih građana i u svoje lično ime, zahvaljujem vam na svemu što činite za nas i našu opštinu", naveo je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović u čestitki direktoru Predragu Radonjiću na visokom državnom priznanju.Ostale vesti

Na Kosovu sutra Dan žalosti
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom žalosti zbog žrtava tragične nesreće u Hrvatskoj, navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Deca iz Gračanice u poseti Starom dvoru
Učenici osnovnih škola sa područja opštine Gračanica posetili su tokom jučerašnjeg dana Stari dvor u Beogradu, manastir Rakovicu, hram Svetog Save, Kalemegdan i Muzej vazduhoplovstva, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice. 
  • 24.07.2021
Veselinović prebačen na saslušanje u Prizren
Srboljub Veselinović (80) koga je Кosovska policija više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje, u kasnim poslepodnevnim satima prebačen je na saslušanje u Prizren, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 21.07.2021
Kancelarija za KiM: Veselinović zadržan na Jarinju
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se Srboljub Veselinović (80), interno raseljeno lice sa Kosova i dalje se nalazi na prelazu Jarinje, gde ga je zadržala Kosovska policija, koja mu ne dozvoljava da nastavi put dok ne izvrše, kako je rečeno, "dodatne kontrole", iako je prethodo saopšteno da je Veselinović uhapšen. 
  • 21.07.2021
Petković razgovarao sa Bocan Harčenkom o dijalogu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, koga je upoznao sa poslednjom rundom dijaloga Beograda i Prištine, održanom juče u Briselu i sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.  
  • 20.07.2021
Vujičić: Vučić nas se seti samo tokom izbora

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujičić reagovao je na jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz Brisela da je od juče mnogo zabrinutiji za položaj Srba na Kosovu, dok je, kako navodi Vujičić, njegova briga za "kosovske Crnogorce koji su državljani Srbije kao i uvek do sada izostala".

  • 20.07.2021