Vesti
Saopštenja

Popović čestitao NPP-u na visokom državnom priznanju

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Narodnom pozorištu u Prištini (NPP), glumcima i direktoru Predragu Radonjiću na priznanju Кarađorđeva zvezda III stepena koje im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 
Popović čestitao NPP-u na visokom državnom priznanju
Ilustracija (Foto Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

"Velika je čast i privilegija što ste baš vi dobitnici ovog visokog državnog priznanja. Posebne zasluge za ovaj uspeh svakako, pre svih, pripada Predragu Radonjiću koji je svojim radom i angažovanjem pokazao, ne samo da je pokretač celog pozorišta već i osvedočeni prijatelj opštine Gračanica", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
 
Popović smatra da je NPP "ponos ne samo naše opštine, Кosova i Metohije nego i cele države Srbije" i obećava dalju podršku ove lokalne samouprave teatru.
 
"Opština Gračanica uvek je bila i biće oslonac i podrška Prištinskom pozorištu čija je svita svoje premijere predstava pokretala upravo iz Gračanice. Čestitam vam još jednom na ovom visokom priznanju i u ime Opštine Gračanica, njenih građana i u svoje lično ime, zahvaljujem vam na svemu što činite za nas i našu opštinu", naveo je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović u čestitki direktoru Predragu Radonjiću na visokom državnom priznanju.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021