Vesti
Saopštenja

Pomoćniku direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo

Pomoćniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Igoru Popoviću, danas je onemogućen ulazak na Kosovo i to bez ikakvog obrazloženja, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Pomoćniku direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo
Jarinje (Foto Ao.rs)

"Popović se jutros, kao pomoćnik direktora Кancelarije zadužen za pravnu zaštitu, podršku lokalnoj smaoupravi i imovinsko pravne poslove, uputio u Кosovsku Mitrovicu, ali je na administrativnom prelazu Jarinje zaustavljen. Pripadnici kosovske policije na prelazu su zadržali Popovića i nakon pola sata ga obavestili da mu nije dozvoljeno da uđe na КiM", ističe se u saopštenju.

Direktror Кancelarije Petar Petković ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja.

"O ovom kršenju sporazuma o slobodi kretanja obavestićemo posrednike u dijalogu, od kojih očekujemo da bez izuzetka i odlaganja osiguraju njegovo poštovanje", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kfor sproveo dezinfekciju prostorija u školama u Prištini i Mitrovici

Dva italijanska specijalizovana tima iz Kfor-ove Regionalne komande Zapad nedavno su sprovela akcije dezinfekcije prostorija u školama u Prištini i Mitrovici, saopšteno je iz ove misije. 

  • 02.03.2021
Petković razgovarao sa igumanijom Pećke patrijaršije, mati Haritinom
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 
  • 02.03.2021
SNF: Hram Hrista Spasa izgrađen na zakonit način
Povodom tužbe Univerziteta u Prištini protiv Srpske pravoslavne crkve za navodnu uzurpaciju više od četri hektara zemljišta za izgradnju hrama Hrista Spasa, Srpski nacionali forum naveo je da je zemljište na kome je sagrađena crkva na legalan i zakonit način prenesno na SPC. SNF ističe da je hram izgrađen na zakonit način i u skladu sa svim potrebnim propisima i dozvolama.
  • 02.03.2021
Jevtić razgovarao sa ambasadorom Italije o situaciji na Kosovu

Vršilac dužnosti ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom. Na sastanku je bilo reči o nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima, pandemiji koronavirusa i nasilju.

  • 02.03.2021
OG: Tokom vikenda 15 pozitivnih na koronavirus
Tokom proteklog vikenda koronavirus je registrovan kod 15 osoba, saopštio je Кrizni štab opštine Gračanica u svom izveštaju.
  • 01.03.2021
Kancelarija za KiM: Rukometašima
Rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" nije dopušteno danas da preko Jarinja uđu na teritoriju Kosova, gde su imali zakazanu utakmicu sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, saopštila je Kancelarija za KiM.
  • 28.02.2021