Vesti
Saopštenja

Pomoćniku direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo

Pomoćniku direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju, Igoru Popoviću, danas je onemogućen ulazak na Kosovo i to bez ikakvog obrazloženja, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Pomoćniku direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo
Jarinje (Foto Ao.rs)

"Popović se jutros, kao pomoćnik direktora Кancelarije zadužen za pravnu zaštitu, podršku lokalnoj smaoupravi i imovinsko pravne poslove, uputio u Кosovsku Mitrovicu, ali je na administrativnom prelazu Jarinje zaustavljen. Pripadnici kosovske policije na prelazu su zadržali Popovića i nakon pola sata ga obavestili da mu nije dozvoljeno da uđe na КiM", ističe se u saopštenju.

Direktror Кancelarije Petar Petković ističe da je po sredi novo u nizu kršenje sporazuma o slobodi kretanja.

"O ovom kršenju sporazuma o slobodi kretanja obavestićemo posrednike u dijalogu, od kojih očekujemo da bez izuzetka i odlaganja osiguraju njegovo poštovanje", zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo skrnavljenje ploče
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je jučerašnje rušenje spomen ploče u blizini Velike Hoče.
  • 04.12.2021
Preispitati odluku o dodeli nagrade za „Najbolju praksu u primeni Zakona o upotrebi jezika“
Izražavamo snažno protivljenje odluci o dodeli nagrade za „Najbolje prakse u primeni Zakona o upotrebi jezika“ u trenutku kada je pravovremena i jezički ispravna informacija na srpskom jeziku u najvećem broju slučajeva nedostižna i kada smo svedoci brojnih primera kako javne institucije krše pravo na informisanje na srpskom jeziku, navodi se u zajedničkom saopštenju članova Empirike.
  • 03.12.2021
Optužnica za organizovanje i učešće u terorističkoj grupi
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu u Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini protiv okrivljenog N.L. zbog učešća u ratu u Siriji.
  • 03.12.2021
Velika Britanija imenovala novog izaslanika za Zapadni Balkan
Ser Stjuart Pič imenovan je od strane britanskog premijera Borisa Džonsona za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
  • 02.12.2021
Apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima preko platforme eKosova
Ministarstvo finansija, rada i transfera Kosova obaveštava građane da će se apliciranje za dečiji dodatak u posebnim slučajevima obavljati preko platforme eKosova.
  • 01.12.2021
Jevtić: Ski centar Brezovica neiskorišćeni resurs
Novi gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić svoj mandat započeo je posetom Ski centru Brezovica i razgovorom sa zaposlenima. Kazao je da je Ski centar najznačajnije ekonomsko pitanje opštine i da je neiskorišćen resurs.
  • 01.12.2021