Vesti
Saopštenja

Pomoćnik direktora Кancelarije za KiM vraćen sa Jarinja

Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju koji je zadužen za zaštitu kulturne baštine, Dušan Jovović, vraćen je sa administrativnog prelaza Jarinje.
Pomoćnik direktora Кancelarije za KiM vraćen sa Jarinja
Prelaz Jarinje (Foto Novosti)

Jovović je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, trebalo da u okviru svojih nadležnosti, poseti dva srpska manastira na Kosovu, “gde se sredstvima Кancelarije za Кosovo i Metohiju izvode radovi na izgradnji konaka i umetničke radionice”.

“Sprečavanje predstavnika Кancelarije za Кosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je Кancelarija za Кosovo i Metohiju je od 2014. godiine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Кosovu.

“Među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji sv. Кirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

SENSE i FHP: Kampanja protiv
Povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, SENSE Centar za tranzicionu pravdu i Fond za humanitarno pravo Kosova okupili su koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova i pokrenuli kampanju pod naslovom "Srebrenica 25: Zajedno protiv virusa poricanja".
  • 10.07.2020
Apostil pečat se može dobiti i u Mitrovici i Prizrenu
Agencija za civilnu registraciju pri kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova saopštila je da je zbog rizika od širenja virusa kovid-19 apostil pečat, odnosno pečat za overu, od danas moguće dobiti i u opštinama Mitrovica i Prizren.
  • 09.07.2020
UNDP donirao zaštitnu opremu MRSS i MUP
Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu danas je donirao zaštitnu opremu protiv koronavirusa Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).
  • 08.07.2020
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni dostupni građanima
Kalkulatori sudskih taksi i krivičnih kazni biće dostupni od danas građanima na interenet stranici Sudskog saveta Kosova.
  • 08.07.2020
Krizni štab Opštine Gračanica održao je sednicu povodom trenutne epidemiološke situacije. "Iako je situacija pod kontrolom, ona nije zavidna, te kolektivna odgovornost mora biti na višem nivou", navodi se u saopštenju.
  • 07.07.2020
Popović i Rajli o bezbednosnoj situaciji i pandemiji koronavirusa
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa komandanta Regionalne komande Istok američkim pukovnikom Erikom Rajlijem o bezbednosnoj situaciji, pandemiji koronavirusa i nastavku saradnje.
  • 07.07.2020