Vesti
Saopštenja

Pomoć za lečenje Alekse Jovanovića

Opština Gračanica pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć desetogodišnjem Aleksi Jovanoviću iz Ugljara.
Pomoć za lečenje Alekse Jovanovića
Aleksa Jovanović (Foto OG)

Desetogodišnji Aleksa je na rođenju ostao bez kiseonika što je dovelo do teškog oštećenja na mozgu i ostavilo posledice po njegov rast i razvoj.

Jedina mogućnost lečenja malog Alekse je terapija FSC matičnim ćelijama na klinici „ EmCell“ u Ukrajini za šta je neophodno prikupiti 7.500 evra.

Opština Gračanica poziva sve nevladine organizacije, medije, privatne preduzetnike sa teritorije opštine kao i sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji kako bi se što pre prikupila sredstva za lečenje Alekse Jovanovića iz Ugljara.

Novčana sredstava za Aleksino lečenje u Ukrajini možete uplatiti na žiro račun kod Komercijalne banke na ime Aleksa Jovanović br. 205-9011005619038-72.Ostale vesti

Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020
Romskim porodicama podeljeni paketi pomoći

Porodicama u Romskoj mahali u Gračanici danas su podeljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima, saopšteno je iz Opštine Gračanica.

  • 29.05.2020
Kosovu 250.000 evra za nabavku testova
Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu i Austrijska razvojna saradnja potpisali su sporazum kojim se obezbeđuju hitna sredstva za Kosovo u odgovoru na krizu izazvanu Kovidom 19.
  • 28.05.2020
Jevtić sa komandantom Kfora o napadima na povratnike
Bezbednosna situacija na Кosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra za povratak Dalibora Jevtića i komandanta Кfora, general-majora Mikelea Risija.
  • 28.05.2020