Vesti
Saopštenja

Pomoć za lečenje Alekse Jovanovića

Opština Gračanica pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć desetogodišnjem Aleksi Jovanoviću iz Ugljara.
Pomoć za lečenje Alekse Jovanovića
Aleksa Jovanović (Foto OG)

Desetogodišnji Aleksa je na rođenju ostao bez kiseonika što je dovelo do teškog oštećenja na mozgu i ostavilo posledice po njegov rast i razvoj.

Jedina mogućnost lečenja malog Alekse je terapija FSC matičnim ćelijama na klinici „ EmCell“ u Ukrajini za šta je neophodno prikupiti 7.500 evra.

Opština Gračanica poziva sve nevladine organizacije, medije, privatne preduzetnike sa teritorije opštine kao i sve ljude dobre volje, da se priključe humanitarnoj akciji kako bi se što pre prikupila sredstva za lečenje Alekse Jovanovića iz Ugljara.

Novčana sredstava za Aleksino lečenje u Ukrajini možete uplatiti na žiro račun kod Komercijalne banke na ime Aleksa Jovanović br. 205-9011005619038-72.Ostale vesti

OG: Obeležena godišnjica UN-a
Ozelenjavanjem prostora ispred sportske hale u Lapljem Selu predstavnici UN agencija na Кosovu zajedno sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, simbolično su obeležili 75. godinu Ujedinjenih nacija.
  • 24.10.2020
Kfor donirao kontejnere bolnici u Gračanici i Lapljem Selu
Kfor je donirao dva kontejnera zdravstvenim ustanovama u Gračanici  i Lapljem Selu, navodi se u saopštenju.
  • 24.10.2020
„Fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog“
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na izjavu članice Evropskog parlamenta i stalnog izvestilaca za Kosovo Viole fon Kramon, da ne podržava stav specijalnog izaslanika EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka o promeni ustava na Kosovu. „Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima. 
  • 23.10.2020
Petković sa ambasadorom Indije o dijalogu BG i PR
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Republike Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem o toku dijaloga Beograda i Prištine.
  • 23.10.2020
Slovenački vojnici Kfor-a pomažu u borbi protiv kovida-19
Slovenački kontingent Kfor-a, koji pripada Regionalnoj komandi Zapad, predvođenoj Italijanima, izvršio je isporuku maski za lice vrtiću u opštini Istok, „radi unapređenja zaštite prosvetnih radnika i učenika od Kovid-19“. Zaštitna oprema obezbeđena i manastiru Visoki Dečani.
  • 23.10.2020
Hoti danas u poseti Severnoj Makedoniji
Premijer Kosova Avdulah Hoti boraviće danas u zvaničnoj poseti Severnoj Makedoniji na poziv premijera Zorana Zaeva, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.
  • 23.10.2020