Vesti
Saopštenja

Pomoć iz Rumunije za crkvu Svetog Nikole u Prištini

Rumunska kancelarija u Prištini donirala je novčanu pomoć pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole u ovom gradu.
Pomoć iz Rumunije za crkvu Svetog Nikole u Prištini
Otac Staniša Arsović i šef Rumunske kancelarije Nikušor-Alin Čokanea (Foto Kancelarija za vezu Rumunije)

Ovoj crkvi uručeno je pet hiljada evra od strane Rumunske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (RoAid).

Šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor-Alin Čokanea posetio je ovu svetinju krajem oktobra i tom prilikom razgovarao sa sveštenikom Stanišom Arsićem.

Kako je navedeno u saopštenju, sveštenstvo se zahvalilo na podršci koju dobija iz Rumunije, a otac Staniša je kazao da će dobijena donacija biti iskorišćena za radove na restauraciji zvonika crkve.

Iz Kancelarija za vezu Rumunije u Prištini je poručeno da će nastaviti seriju projekata podrške i srpskoj i albanskoj zajednici na Kosovu do kraja ove, ali i u narednoj godini.Ostale vesti

Petković: KP naoružana dugim cevima ušla u Opštinu Zubin Potok
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti na sever Kosova poslao policiju sa dugim cevima u prostorije Opštine Zubin Potok, kako bi "nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora i preotme četiri opštine".
  • 06.12.2022
Radulović imenovan za savetnika Nenada Rašića

Predsedik Udruženja Crnogoraca „Lovćen“, Lazar Radulović, imenovan je za savetnika ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenada Rašića. Radulović je podneo ostavku na mesto predsednika ovog Udruženja.

  • 06.12.2022
Kancelarija za KiM pomaže uređenje platoa ispred škole u Orahovcu

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

  • 05.12.2022
Tužilaštvo: Ozbiljan odnos prema slučaju ubistva

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je od momenta dobijanja informacije o ubistvu trudnice koje je počinio S.H. preuzelo sve neophodne istražne radnje radi obezbeđivanja dokaza i prisustva okriveljnog u postupku.

  • 02.12.2022
Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Rašića i Trajkovićeve u kosovskoj vladi
Povodom odluke kosovskog premijera Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak i Rade Trajković za njegovog savetnika, nova DSS KiM je saopštila da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
  • 02.12.2022
Udruženje Crnogoraca „Lovćen“ podržava ministra Rašića
Udruženje Crnogoraca "Lovćen" saopštilo je da Crnogorci sa Kosova podržavaju novog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića. Kako navode, poznajuci njegov rad i učinak kao ministra za rad i socijalnu zaštitu "sigurni su da će raditi u interesu svih nevećinskih zajednica na Kosovu". 
  • 02.12.2022