Vesti
Saopštenja

Položen kamen temeljac za izgradnju rafting staze u Zubinom Potoku

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju zadužena za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković prisustvovala je danas sa predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđanom Vulovićem polaganju kamena temeljca za početak izgradnje rafting staze sa pratećim sadržajima u okviru školskog rekreativnog centra u ovoj opštini, navodi se u saopštenju.

Položen kamen temeljac za izgradnju rafting staze u Zubinom Potoku
Polaganje kamena temeljca za početak izgradnje rafting staze u Zubinom Potoku (Foto Kancelarija za KiM)

Kako navode iz Kancelarije, ovaj značajan i kapitalni projekat finansira Кancelarija za Кosovo i Metohiju, a njime je obuhvaćeno uređenje korita reke Ibar i obale u dužini od jednog kilometra, izrada bukova i prepreka na stazi kao i pristupnih puteva za prevoz opreme do startne i ciljne ravni, kao i uređenje i obezbeđenje dela obale u dužini od 150 metara gde će biti izgrađene moderne tribine kapaciteta do 1.000 mesta. Dužina rafting ili kajakaške staze može biti dužine 350m do 1km u zavisnosti od discipline i tipa takmičenja koji se organizuje.

"Ovim važnim projektom značajno će se unaprediti kako turistički potencijali opštine Zubin Potok koja svake godine beleži sve više poseta sportsko rekretaivnog karaktera, ali će ovaj sportski kompleks imati i višestruki značaj za unapređenje i sportskih aktivnosti dece i omladine", navodi se u saopštenju.

Na izuzetnu važnost i višestruku korist ovog projekta ukazala je i pomoćnica direktora Кancelarije za КiM, Jelena Stojković.

"Ovaj projekat je jasan znak šta znači imati viziju. Danas obeležeavamo početak radova na rafting stazi u okviru sportsko-rekreativnog centra u Zubinom Potoku i upotpunjujemo sadržaj centra.Time dajemo novi značaj, doprinos za jedan zdrav projekat. Zubin Potok sa svojim prirodnim lepotama ima veliki potencijal što opravdava ulaganja kojih će biti i u narednom periodu", rekla je Stojkovićeva.

Predssednik privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović naveo je da bez pomoći Кancelarije ovaj projekat ne bi bilo moguće realizovati.

"Tradicija se nastavila, imali smo i par evropskih kupova a pretprošle godine održan je i Svetski kup. Niz održavanja takmičenja na ovoj stazi nam je dao puno pravo da konkurišemo i ove godine smo dobili održavanje svetskog juniorskog rafting prvenstva što je izuzetna čast i za opštinu Zubin Potok i za državu Srbiju i sve nas", rekao je Vulović i zahvalio Кancelariji za КiM, državi Srbiji i Ministarstvu
omladine i sporta na podršci.Ostale vesti

Odbojkašicama iz Bugarske, Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Kosovo

U Donjoj Gušterici se održava 8. Vidovdanski turnir u ženskoj odbojci. Odbojkašicama iz Bugarske, Severne Makedonije i Lebana nije dozvoljen ulazak na Кosovo.

  • 03.07.2022
Petković: Priština je dužna da formira ZSO koja je definisana Briselskim sporazumom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da se "iza besmislenih sofizama" kojima Vjosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština, krije "najobičniji bezobrazluk i arogancija", navodi se u saopštenju.

  • 01.07.2022
’’Učešće Srba na popisu je pod uticajem niza različitih faktora’’

NVO AKTIV i članovi OPEN platforme predstavili su danas u Centru građanske energije u Severnoj Mitrovici, nalaze istraživanje “Popis stanovništva iz ugla zajednice kosovskih Srba”.

  • 01.07.2022
Češka Republika preuzima predsedavanje Savetom Evropske unije

Šestomesečno predsedavanje Savetom Evrope danas je preuzela Češka. Tim povodom u Prištini je održana ceremonija.

  • 01.07.2022
Petković: Priština izazvala novu krizu

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i Miroslavom Lajčakom.

  • 30.06.2022
’’Odluka Prištine da zabrani srpske lične karte i registarske oznake je direktan udar na Srbe’’

"Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji", navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

  • 29.06.2022