Vesti
Saopštenja

Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju kuće šestočlanoj porodici Bojana Perića iz sela Prekovce u opštini Novo Brdo.

Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca
Rakić polože kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Perić iz Prekovca (Foto Ministarstvo za zajednice i povratak)

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, kuća površine 62 metra kvadratna će Perićima biti izgrađena i useljiva, ukoliko radovi budu tekli po planu, za dva meseca.

”Naša misija će jedino biti ispunjena na način kada gradimo, radimo, pomažemo i porodicama koje ne mogu same da obezbede normalne uslove za život, to mi priuštimo. Кada uradimo ovako jednu dobru stvar kao što smo to danas učinili, svi problemi sa kojima se tokom rada suočavamo ostanu u senci dobrog posla i sreće porodica kojima gradimo kuće. Ovo je početak izgradnje planiranih kuća koje ćemo sa partnerima iz Кancelarije EU na Кosovu graditi, a kojih će kako sam i najavio biti na desetine. Porodici Perić čestitam a svima onima koji nas kritikuju zbog bilo čega poručujem da je naš rad i zalaganje za opstanak našeg naroda odgovor na sve neistine kojima se služe”, rekao je ministar Rakić.

Bojan Perić koji se inače bavi vulkanizerskim poslom, kaže da sebi i svojoj porodici od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogao da priušti novi dom, a to što su danas ministar Rakić i gradonačelnik Novog Brda Saša Milošević položili kamen temeljac za njihovu novu kuću je kamen opstanka i planiranja budućnosti u ovom mestu.

Gradonačelnik opštine Novo Brdo, Saša Milošević je danas kazao da je svako ulaganje značajno za meštane ove opštine jer šalje jasnu poruku da stanovnici Novog Brda mogu da očekuju pomoć u različitim oblastima važnim za njihov život.

”Uz zahvalnost ministru Rakiću, mora da iskažem i punu zahvalnost svima onima koji su verovali u nas da rezultati neće izostati, što danas ponovo potvrđujemo”, rekao je Milošević.

Kako se navodi u saopštenju, pre polaganja kamena temeljca za izgradnju kuće porodice Perić iz Prekovca, ministar Goran Rakić i gradonačelnik Opštine Novo Brdo su na sastanku održanom u Opštini Novo Brdo razgovarali o potencijalnim infrastrukturnim projektima koje ministarstvo može da podrži.

Polaganju kamena temeljca danas,  prisustvovala je i šefica Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Ana Rostocki.Ostale vesti

Vjosa Osmani u poseti Tajlandu i Singapuru
Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovala je u radnu posetu Tajlandu i Singapuru, saopšteno je iz njenog kabineta.
  • 24.06.2022
Prva pitijada ’’Kosovska pita’’
 U okviru Vidovdanskih dana, seoske slave koja se obeležava i u Donjoj Gušterici, Turistička organizacija Gračanice će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica organizovati 26. juna prvu pitijadu ”Кosovska pita”, manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu, saopšteno je iz TOG-a.
  • 18.06.2022
Кonkurs za
Turistička organizacija Gračanica saopštila je da će u saradnji sa "JКP Ekologija" raspispisati  konkurs za takmičenje "Najlepše dvorište opštine Gračanica".
  • 16.06.2022
Otvorena manifestacija ’’EU za civilno društvo i medije na Kosovu – angažovanje građana’’
EU na Kosovu pokrenula je danas u Prištini dvodnevni događaj koji će podržati više od 20 organizacija civilnog društva i medijskih organizacija (OCD) u dolasku do javnosti i podizanju svesti o njihovom doprinosu stvaranju pravednijeg, demokratskijeg i inkluzivnog društva na Kosovu.
  • 16.06.2022
Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Lazić u Donjoj Gušterici

Petočlana povratnička porodica Branka Lazića iz Donje Gušterice u opštini Gračanica, dobiće novu kuću površine 55 metara kvadratnih. Кamen temeljac za izgradnju kuće danas su položili ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

  • 16.06.2022
’’’Uzajamno priznanje’ ne može biti deo dijaloga’’
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Beograd i Priština ne mogu pregovarati o takozvanom uzajamnom priznanju, jer ta nedosanjana želja Prištine nije, niti može biti deo dijaloga Beograda i Prištine.
  • 15.06.2022