Vesti
Saopštenja

Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu

Poljski vojni kontingent iz sastava KFOR-a, pod vođstvom NATO-a, distribuirao je sanitarnu i ličnu zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama na Kosovu, kao deo odgovora na pandemiju Kovid-19.
Poljska dostavila medicinsku pomoć Kosovu
Pomoć Kosovu iz Poljske (Foto Kfor)

Isporuka predstavlja donaciju od strane kancelarije predsednika Republike Poljske.

Donacija uključuje 50.000 maski za lice i 1.000 litara dezinfekcione tečnosti.

“Vojnici 25. vazduhoplovne konjičke brigade Poljske, deo KFOR Regionalne komande Istok, su se nakon toga povezali sa Univerzitetskim kliničkim centrom Prištine i Medicinskim centrom u Štrpcu kako bi izvršili raspodelu”, saopšteno je iz KFOR-a.

U saopštenju se navodi da obe ustanove igraju važnu ulogu u pružanju zdravstvene zaštite.

“Prva je glavna medicinska ustanova na Kosovu, a druga pruža pomoć za gotovo 14.000 građana iz srpske i albanske zajednice i imala je dugoročnu saradnju sa poljskim timom za vezu i monitoring koji je tamo stacioniran”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje da je KFOR pružio logističku podršku za istovar i distribuciju doniranih zaliha.

 Ostale vesti

Kfor: Poljski vojnici spremni da pruže sigurno okruženje
Poljski vojni kontingent koji deluje u sastavu Kfor-a sprovodi širok spektar aktivnosti kako bi doprineo sigurnom okruženju regionu koji se prostire od Štrpca na jugu do Mitrovice na severu, navodi se u saopštenju Kfor-a.
  • 05.06.2020
Na Kosovo stiglo još medicinske pomoći od EU
Evropska unija je danas isporučila treću turu hitne pomoći vredne 5 miliona evra za sistem zdravstvene zaštite na Kosovu.
  • 05.06.2020
OG: IBCM obezbedio tri stipendije
Predstavnici Međunarodnog poslovnog koledža iz Mitrovice posetili su danas Opštinu Gračanica, gde su se sastali sa direktoricom obrazovanja Brankicom Ničić i predsednikom Omladinskog saveta Gračanica Dušanom Borisavljević, navodi se u saopštenju.
  • 03.06.2020
Đurić i Harčenko o novim merama Prištine i dijalogu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Đurić je još jednom potvrdio da je Srbija opredeljena za put dijaloga, navodi se u saopštenju.
  • 01.06.2020
Ombudsman: Razvoj dece od suštinske važnosti
Povodom Međunarodnog dana deteta, iz Kancelarije Ombudsmana poručuju da je "zdrav razvoj dece od suštinske važnosti za dobrobit svakog društva".
  • 01.06.2020
Opremanje prostorija predškolskog odeljenja u Vitini
Humanitarna organizacija “Kosovsko Pomoravlje” pokrenula je akciju opremanja prostorija za predškolsko odeljenje škole „Mladen Marković“ u Vitini.
  • 29.05.2020